Witam, jaką wersję Win7 polecacie do zastosowań audio?
Home, Professional czy Ultimate?
Zamierzam zakupic system i nie wiem który wybrać...
Poradzcie cos>
Pozdrawiam
Witam, jaką wersję Win7 polecacie do zastosowań audio?
Home, Professional czy Ultimate?
Zamierzam zakupic system i nie wiem który wybrać...
Poradzcie cos>
Pozdrawiam
Wersja Home powinna spokojnie styknąć, według mnie różnice nie są warte tej ceny.
wydajniejszy w DAW wind home czy pro , co to za brednie !!!
a bedziesz informatyzował firme czy robił muzyke.
ma sens nieużywanie internetu i daw w tym samym komputerze lub systemie , choć niektórzy używają i nie narzekają.
...
wydajniejszy w DAW wind home czy pro , co to za brednie !!!
a bedziesz informatyzował firme czy robił muzyke.
Też mi się wydaję iż nie ma znaczenie, którą wersję kupisz. Home styknie za pewne. Za różnicę w cenie raczej bym jakąś fajną zabawkę lub soft kupił. (O ile mowa o wersjach BOX, ale ja bym i tak na OEM postawił.)
ma sens nieużywanie internetu i daw w tym samym komputerze lub systemie , choć niektórzy używają i nie narzekają....
Ja tu muszę powiedzieć, iż sam kiedyś strzegłem się używania internetu i podobne na komputerze gdzie "tworzę". Nic takiego mi to nie dało, a od kiedy komputer służy do wszystkiego jakoś przestałem mieć problemy...
No i to najlpiej wersje 64-bit. Programy 32-bit bez problemu hulają na tym systemie ale za to pamięci możesz napakować do kompa ile tylko dusza zapragnie :)
Tylko sprostuję. Nie ile dusza zapragnie a max:
Starter: 8GB
Home Basic: 8GB
Home Premium: 16GB
Professional: 192GB
Enterprise: 192GB
Ultimate: 192GB
- Piotr
...No moze troche przesaduzłem ale i tak te 8GB to juz duzo :)
8GB już jest ok, ale chociażby na płytach do i7 (gniazdo 1366) masz 3-kanałowy kontroler pamięci i 6 slotów, więc albo wsadzasz 6GB albo 12GB (albo 24GB, jeśli płyta wspiera i znajdziesz kości 4GB). Dobrze więc wiedzieć, że jak się zdecydujesz na droższą opcję, czy system Ci to obsłuży, stąd sprostowanie powyżej.
- Piotr
Co do tego zintegrowanego WinXP, raczej nie liczyłbym na obsługę wtyczek w tym trybie. DirectX na pewno nie działa, a wiem, że niektóre wtyczki się na nim opierają.
...
Co do tego zintegrowanego WinXP, raczej nie liczyłbym na obsługę wtyczek w tym trybie. DirectX na pewno nie działa, a wiem, że niektóre wtyczki się na nim opierają....
Tryb XP oparty jest na technice wirtualizacji. Jest to po prostu maszyna wirtualna, uruchamiana przez oprogramowanie Virtual PC. Ze wszystkimi tego plusami i minusami.