Cześć Wszystkim!
Na starcie, chciałbym uprzedzić, że jestem początkującym użytkownikiem Nuendo 3 i byc może moje problemy da się rozwiązać szybko, tak czy siak chwilę się już z tym trudzę i nie wiem co zrobić.
1. Chodzi o robienie perksuji z Nuendo 3 za pomocą Addictive Drums. Mój problem polega na tym, że o ile na początku na mapie bitów, gdziekolwiek bym nie kliknął to (mówiąc najprościej) zawsze bit idelanie był wpasowany w krateczkę, tak by rzeczywiście wszystko brzmiało równo i do taktu. Natomiast potem pewnie coś kliknałem, zmieniłem (dużo próbowałem mieszać z tempem) i teraz bit robi się idelanie tam, gdzie kliknę. Nie dostosowuje się on już do "krateczek" i przez to jest to obrzydliwie niewygodne, by w jakikolwiek sposób coś stworzyć. Nie pomaga tworzenie nowego projektu, ani otworzenie takich, w których wszystko było ok. Wiem, że ma się to wszystko jakoś do opcji Quantize, jednak w oknie edycji danego bitu, u góry, okno quantize ma zaznaczone "Grid", lecz jest ono zaciemnione, nie do zmienienia. Any ideas?
2. Drugi problem tyczy sie tempa. Mam utwór w którym w pewnym momencie chciałbym zmienić tempo perkusji na szybsze. Próbuje edytować to, rysując linie tempa w edytorze tempa (ctrl+T), jednak to nic nie daje, tak samo jak zmiania w ruchomym panelu "Tempo Track/Fixed". Tempo tak czy siak, wciąz pozostaje to samo, które miałem od początku.
Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam