EWQL Gold

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
EWQL Gold

Post autor: Akton » sobota 10 paź 2009, 12:33

I znowu mam problemy z Kompaktem. Otworzyłem dwukrotnie Golda, bo 8 śladów to dla mnie za mało i przy ładowaniu sampli do drugiej edycji pojawił się komunikat, że brakuje pamięci. Mam 4 GB RAM (komputer pokazuje 3,5), wykorzystałem niecałe 2 GB, a tu niespodzianka Laughing. Czy robię coś nie tak? Frown CPU kręci się na poziomie ok. 5 - 8% (tylko).

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Pietro

Re: EWQL Gold

Post autor: Pietro » sobota 10 paź 2009, 13:35

...
I znowu mam problemy z Kompaktem. Otworzyłem dwukrotnie Golda, bo 8 śladów to dla mnie za mało i przy ładowaniu sampli do drugiej edycji pojawił się komunikat, że brakuje pamięci. Mam 4 GB RAM (komputer pokazuje 3,5), wykorzystałem niecałe 2 GB, a tu niespodzianka Laughing. Czy robię coś nie tak? Frown CPU kręci się na poziomie ok. 5 - 8% (tylko)....

To jest ograniczenie systemów 32-bitowych. Poczytaj o "/3GB Switch", to pomoże Ci podnieść limit pamięci jakie może wykorzystać proces (na przykład sekwencer) z 2GB to 3GB (ale tylko teoretycznie, w praktyce może to być na przykład 2.4).

Z kolei wydaje mi się też, że nie korzystasz z DFD, a to jest obowiązkowe.

- Piotr 

ODPOWIEDZ