Od pewnego czasu męcze się w jaki sposób można zduplikować utworzoną petlę do końca projektu, abym mógł zacząć rzeźbić aranżację. W abletonie słuzyl do tego przycisk ctrl+D. W logicu wciskam alt i po prostu przenosze dalej co powoduję żmudną pracę, a co najgorsze tworzy mi kopie na dysku każdego sampla i Logic pozniej wolniej chodzi...
Widzialem na filmie jak Matt Shwartz nagrywając 1 takt, program automatycnie ustawia mu w kolejności ten sampel do końca.
Druga sprawa: W abletonie można było ustwaić dorównanie kursora play "playhead" do np. początku taktu jak było ustawione 4/4 itd. Dzieki temu praca była latwiejsza bo wiedzialem ze sie nie pomyle przesuwajac sample, jak miałem ekran na dalekim widoku. Logic dorównuje do lini ale robi to w 16/32 i z daleka nie widze gdzie dokładnie jest początek taktu.
Kolejne pytanie: Jak poradziliscie sobie z zoomowaniem widoku ekranu, poniewaz u mne denerwuje mnie to ze nie zoomuje mi do kursora ale do początku utworu albo w ogóle tam gdzie tego nie pragnę.
Instrukcja jest po angielsku, a tak dobrze sie nim nie posluguje.
Bardzo proszę o pomoc i w ogóle proponuję aby każdy zdradził tu swoje sposoby na przyśpieszenie i wygodę pracy w programie LOGIC 8, ciekawe skróty itd.
Osobiście polecam stronę www.kbcovers.com
Pozdrawiam