Witam
Zwracam się z olbrzymią prośbą do posiadaczy podobnej konfiguracji (lub nie tylko) gdzie(jak) można w Cubase essential 4 można przypisać poszczególne kontrolery edirola.
Cubase Essential 4 + Edirol PCR 300
Magister Sztuki
Re: Cubase Essential 4 + Edirol PCR 300
...Witam
Zwracam się z olbrzymią prośbą do posiadaczy podobnej konfiguracji (lub nie tylko) gdzie(jak) można w Cubase essential 4 można przypisać poszczególne kontrolery edirola.
...
hej, na stronce edirola jest mapa do cubase 4, kiedyś wgrywałem i było całkiem-całkiem ale nie do końca byłem zadowolony. play rec stop działały, suwaki też ale nie mogłem dojść z nimi do porozumienia: suwaków używałem do kontroli poziomu w mikserze i było ok do czasu aż dodawałem nowy ślad... wówczas przesuwały się wszystkie suwaki o jeden i musiałem podpisywać od nowa... może można to jakoś skonfigurować tyle że nie miałem do tego cierpliwości - jestem muzykiem - nie technicznym
pozdrawiam
...
hej, na stronce edirola jest mapa do cubase 4, kiedyś wgrywałem i było całkiem-całkiem ale nie do końca byłem zadowolony. play rec stop działały, suwaki też ale nie mogłem dojść z nimi do porozumienia: suwaków używałem do kontroli poziomu w mikserze i było ok do czasu aż dodawałem nowy ślad... wówczas przesuwały się wszystkie suwaki o jeden i musiałem podpisywać od nowa... może można to jakoś skonfigurować tyle że nie miałem do tego cierpliwości - jestem muzykiem - nie technicznym

pozdrawiam
W oknie generic remote jako in i out przypisuje edirola.I.....dalej nic.
Porażka
Porażka
Magister Sztuki
Użyj software'u do przypisania komunikatow albo przypisz za pomocą klawiatury.
Instrukcja jest napisana bardzo dobrze - nie zaszkodzi zajrzeć.
Na stronie Rolanda (jak kolega powyżej już napisał) są mapy do Cubase'a - trzeba je WGRAĆ do PCRa.
Sam mam PCR-500 i chodzi z Sonarem 5 bez problemów.
Na stronie Rolanda (jak kolega powyżej już napisał) są mapy do Cubase'a - trzeba je WGRAĆ do PCRa.
Sam mam PCR-500 i chodzi z Sonarem 5 bez problemów.
...Użyj software'u do przypisania komunikatow albo przypisz za pomocą klawiatury.
Sam mam PCR-500 i chodzi z Sonarem 5 bez problemów....
Chodzi mi o to czy w samym Cubase trzeba cos ustawić.
P.S. Instrukcja mówi tylko o pcr 300 i jego zewn. edytorze
P.S. Instrukcja mówi tylko o pcr 300 i jego zewn. edytorze
Magister Sztuki
......Użyj software'u do przypisania komunikatow albo przypisz za pomocą klawiatury.
P.S. Instrukcja mówi tylko o pcr 300 i jego zewn. edytorze ...
nie mam pod ręką qubase ale z tego co pamiętam to wystarczy wgrać mapę do Edirola następnie ją wybrać(też w Edirolu) i gotowe, w szczegółowych konfiguracjach mapy Tobie nie pomogę.
tu jest mapa
http://www.roland.com/products/en/_support/dld.cfm?iCncd=2165&ln=en&SearchBy=RcId&dst=P&iRcId=0000020809&dsp=1
tam jest też readme w którym wszystko napisane krok po kroku jak wgrać mapę.
Pozdrawiam!
P.S. Instrukcja mówi tylko o pcr 300 i jego zewn. edytorze ...
nie mam pod ręką qubase ale z tego co pamiętam to wystarczy wgrać mapę do Edirola następnie ją wybrać(też w Edirolu) i gotowe, w szczegółowych konfiguracjach mapy Tobie nie pomogę.
tu jest mapa
http://www.roland.com/products/en/_support/dld.cfm?iCncd=2165&ln=en&SearchBy=RcId&dst=P&iRcId=0000020809&dsp=1
tam jest też readme w którym wszystko napisane krok po kroku jak wgrać mapę.
Pozdrawiam!
No i jest róg...
W pliku instrukcji piszą żeby wybrać w Cubase opcję "Roland MCR-8" -
a ja w essential'u NIE MAM takiej pozycji na liście - jest Mackie , steinberg houston , sa jakieś yamahy - ale o Rolandzie ani śladu.
Można to jakoś doinstalować , czy coś w tym stylu?
W pliku instrukcji piszą żeby wybrać w Cubase opcję "Roland MCR-8" -
a ja w essential'u NIE MAM takiej pozycji na liście - jest Mackie , steinberg houston , sa jakieś yamahy - ale o Rolandzie ani śladu.
Można to jakoś doinstalować , czy coś w tym stylu?
Magister Sztuki