EMU 0202, Vista i FL8 Studio
-
Witam wszystkich niedawno kupiłem nowego laptopa SonyVaio(2,226Ghz.4gRam) z vistą..Mam przeogromny problem z korzystaniem z FL8studio podłączonego pod interfejs Audio Emu0202, ktory trzeszczy zacina, pierdzi i muli, przy odpaleniu raptem 2ch pluginów. Niewiem co jest grane nieda sie pracować....Czy to System?, sterowniki?, ustawianie fl8?, asio?, ..probowałem wszystkiego..PROSZE O POMOC!!!!!!!! pozdrawiamnull
[addsig]
[addsig]
flstudio8
-
Re: EMU 0202, Vista i FL8 Studio
...Witam wszystkich niedawno kupiłem nowego laptopa SonyVaio(2,226Ghz.4gRam) z vistą..Mam przeogromny problem z korzystaniem z FL8studio podłączonego pod interfejs Audio Emu0202, ktory trzeszczy zacina, pierdzi i muli, przy odpaleniu raptem 2ch pluginów. Niewiem co jest grane nieda sie pracować....Czy to System?, sterowniki?, ustawianie fl8?, asio?, ..probowałem wszystkiego..PROSZE O POMOC!!!!!!!! pozdrawiamnull
...
No i masz poważny problem. Interfejsy USB, jaki by nie był tak po prostu się zachowują. Przerabiałem ten temat kilka miesięcy temu z takim właśnie interfejsem i laptopem. Jest to wina USB, i jego bardzo ograniczonej przepustowości. Cóż, po interwencji w sklepie, wymieniono mi ten interfejs na PCI, E-MU 1212m, poskładałem skrzynkę na Core, dokupiłem LCD i śmiga aż miło! Ja sobie tak poradziłem- również działam na FL Studio 8. Oczywiście jeżeli potrzebujesz mobilnego zestawu to klops. Jedyne sensowne rozwiązania to karty PCMCIA, ale ich cena...(chociaż zaczynałem od Audigy2ZS i nie było tragedii).
Moim zdaniem te interfejsy się sprawdzają, jak ktoś zgrywa ścieżki z zewnętrznych źródeł, ale do pracy z VST i w filozofii proponowanej przez FL, moim zdaniem, się nie nadają za nic.
...
No i masz poważny problem. Interfejsy USB, jaki by nie był tak po prostu się zachowują. Przerabiałem ten temat kilka miesięcy temu z takim właśnie interfejsem i laptopem. Jest to wina USB, i jego bardzo ograniczonej przepustowości. Cóż, po interwencji w sklepie, wymieniono mi ten interfejs na PCI, E-MU 1212m, poskładałem skrzynkę na Core, dokupiłem LCD i śmiga aż miło! Ja sobie tak poradziłem- również działam na FL Studio 8. Oczywiście jeżeli potrzebujesz mobilnego zestawu to klops. Jedyne sensowne rozwiązania to karty PCMCIA, ale ich cena...(chociaż zaczynałem od Audigy2ZS i nie było tragedii).
Moim zdaniem te interfejsy się sprawdzają, jak ktoś zgrywa ścieżki z zewnętrznych źródeł, ale do pracy z VST i w filozofii proponowanej przez FL, moim zdaniem, się nie nadają za nic.
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
-
......Witam wszystkich niedawno kupiłem nowego laptopa SonyVaio(2,226Ghz.4gRam) z vistą..Mam przeogromny problem z korzystaniem z FL8studio podłączonego pod interfejs Audio Emu0202, ktory trzeszczy zacina, pierdzi i muli, przy odpaleniu raptem 2ch pluginów. Niewiem co jest grane nieda sie pracować....Czy to System?, sterowniki?, ustawianie fl8?, asio?, ..probowałem wszystkiego..PROSZE O POMOC!!!!!!!! pozdrawiamnull
...
Moim zdaniem te interfejsy się sprawdzają, jak ktoś zgrywa ścieżki z zewnętrznych źródeł, ale do pracy z VST i w filozofii proponowanej przez FL, moim zdaniem, się nie nadają za nic....
Qrde, jestem załamany, mam burze pomysłów w głowie, i niewiem co dalej robić, stoje w miejscu.. co byś proponował.. mam nowego dosyć mocnego laptopa, ten interfejs EMU, niezabardzo mnie stac na zmiane sprzętu ,a musze coś z tym zrobić, myślisz ze zmiana na xpeka coś pomoze jak i zmiana kabla z usb na firewire(komp-eMU) ,albo nauczenia sie abletona lub cabejsa(czego bym niechciał bo z fl mam styczność od lat) najbardziej jestem wbity w ziemie faktem ze ostatnio kupiłem kaossPada3 korga i niemoge zniego korzystać tak jak bym chciał..jak wykorzystac ten sprzet aby nieprzycianał przy paru pluginach... Błagam pomocy..Pozdrawiam serdecznie .Bartosz
go korzystac j 
...
Moim zdaniem te interfejsy się sprawdzają, jak ktoś zgrywa ścieżki z zewnętrznych źródeł, ale do pracy z VST i w filozofii proponowanej przez FL, moim zdaniem, się nie nadają za nic....
Qrde, jestem załamany, mam burze pomysłów w głowie, i niewiem co dalej robić, stoje w miejscu.. co byś proponował.. mam nowego dosyć mocnego laptopa, ten interfejs EMU, niezabardzo mnie stac na zmiane sprzętu ,a musze coś z tym zrobić, myślisz ze zmiana na xpeka coś pomoze jak i zmiana kabla z usb na firewire(komp-eMU) ,albo nauczenia sie abletona lub cabejsa(czego bym niechciał bo z fl mam styczność od lat) najbardziej jestem wbity w ziemie faktem ze ostatnio kupiłem kaossPada3 korga i niemoge zniego korzystać tak jak bym chciał..jak wykorzystac ten sprzet aby nieprzycianał przy paru pluginach... Błagam pomocy..Pozdrawiam serdecznie .Bartosz

flstudio8
-
...A wbiłeś chociaż ASIO?
...
tak! mam sterownik asio zainstalowany

tak! mam sterownik asio zainstalowany
flstudio8
to fajnie ale czy wybrałeś go we frucie?bo mi frutek śmiga na gorszym sprzęcie z asio4all i na zintegrowanym marnym w pysk realteku
12-15ms opóźnienia przy prostej dłubance - 20ms przy takim massive na przykład
ale to asio4all - polecam jednak dedykowane asio
jak ustawienia frutka?
w audiosettings ustaw:
w input/output - emu asio
w mixer - swoja częstotliwośc i interpolację na linear(troszke gorzej przelicza ale reszta trybów jest dośc wymagająca szczególnie SINC)
w asio properties latencje w okolicach 10-20 ms oraz priority na high
zaznacz tez safe overloads
Jeśli nie pomoże to problemów szukaj w obsłudze portu usb
To HP tak?
złom.....złom nad złomy obecnie....prosze tylko żeby to nie był pawulon...bo to już złom nad złomy...wole acera - działa dużo lepiej niz hapeki i obecnie wygląda równiez lepiej/.....
12-15ms opóźnienia przy prostej dłubance - 20ms przy takim massive na przykład
ale to asio4all - polecam jednak dedykowane asio
jak ustawienia frutka?
w audiosettings ustaw:
w input/output - emu asio
w mixer - swoja częstotliwośc i interpolację na linear(troszke gorzej przelicza ale reszta trybów jest dośc wymagająca szczególnie SINC)
w asio properties latencje w okolicach 10-20 ms oraz priority na high
zaznacz tez safe overloads
Jeśli nie pomoże to problemów szukaj w obsłudze portu usb
To HP tak?
złom.....złom nad złomy obecnie....prosze tylko żeby to nie był pawulon...bo to już złom nad złomy...wole acera - działa dużo lepiej niz hapeki i obecnie wygląda równiez lepiej/.....
kaziorkaski nuie mieszaj komlletnie różnych środowisk - laptop z interfejsem na usb ZAWSZE będzie duzo mniej wydajny od stacjonarki z pci - lekka ręka ze 3 razy mniejsza przepustowośc
pamiętajcie panowie równiez o tym że vsti ma plbrzymi wpływ na procesor - karta akurat tu ma niewiele do powiedzenia
pamiętajcie panowie równiez o tym że vsti ma plbrzymi wpływ na procesor - karta akurat tu ma niewiele do powiedzenia
pamiętajcie panowie równiez o tym że vsti ma plbrzymi wpływ na procesor - karta akurat tu ma niewiele do powiedzenia...
mowi sie, powtarza co chwile... a wiekszosc i tak swoje...
Karta dzwiekowa ma praktycznie zerowy wplyw na to czy przy używaniu wtyczek bedziemy mieli trzaski czy nie... jezeli sa trzaski to poprostu nie wyrabia procesor, za malo ramu, alboo ogolny balagan w systemie...
mowi sie, powtarza co chwile... a wiekszosc i tak swoje...
Karta dzwiekowa ma praktycznie zerowy wplyw na to czy przy używaniu wtyczek bedziemy mieli trzaski czy nie... jezeli sa trzaski to poprostu nie wyrabia procesor, za malo ramu, alboo ogolny balagan w systemie...
www.klub.agaton.pl
Akurat dzisiaj dostałem Tascama US-428 i po instalacji mój komputer zyskał trochę oddechu przy pracy z muzyką
Mimo, że to USB 1.1

Stay Psychedelic People!
-
qrde,,, no jasne ze przełączyłem na "asio Emu" latencje koło 12ms, i rwie, trzeszczy itd.. niewydaje mi sie ze komp jest do d.. bo jest dosyć mocny "sony vaio 2,26, 4g ramu"..panowie , odczego to zależy?? vista, przerzucenie sie na cubejsa, zmiana na xp, ustawienia sterowników, niewiem......help!!!...pozdrawiam
flstudio8