Mam następujący problem - kiedyś, jakieś 2 lata temu sprzedałem swój Korg Legacy Collection, w którym miałem min. Korga Wavestation. Soft nie był mi już potrzebny, gdyż przerzuciłem się na hardware'ową wersję (zarówno Wavestation jak i Polysixa

Z tego co pamiętam, do WS VSTi można było importować pliki SYSEX dedykowane hardwareowej wersji syntezatora, co rzeczywiście działało super.
Ostatnio jednak, u znajomego, który korzysta z vsti Wavestation przepatrzyłem wszystkie banki i programy brzmieniowe aplikacji, gdzie znalazłem kilka interesujących pozycji. Dla zorientowanych chodzi mi głównie o bank 8 - brzmienie Vocal Highlands. Moja znajomość hardwareowego WS pozwoliła mi później w domu odtworzyć "mniej więcej" tego typu barwę, ale wiadomo - nigdy nie będzie w 100% dokładnie taka sama.

Ale do rzeczy - przepatrzyliśmy cały WS vsti, ale znaleźliśmy tylko funkcję import. I tu moje pytanie - czy jest możliwość, żeby banki z VSTi wrzucić w jakiś sposób do hardwareowego instrumentu? czy jedyny sposób to "ręcznie" przepisywać wszystkie parametry?
Może ktoś próbował tego typu operacji?
Pozdrawiam serdecznie
Banan
[addsig]