Audacity + Vista problem z nagrywaniem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
m.so
Audacity + Vista problem z nagrywaniem

Post autor: m.so » środa 21 sty 2009, 23:17

mam problem z nagrywaniem w Audacity na Viscie... chodzi mi o nagrywanie tego co "słychać z głośników".. wcześniej na stacjonarnym kompie z XP nie było z tym problemów, a teraz na laptopie już są..
chodzi o to że jedyne co mogę nagrywać do dźwięk ze zintegrowanego mikrofonu.
próbowałem już róznych ustawień w panelu ster. ale jak wyłączam mikrofon nie da sie niczego nagrywać w Audacity..

mam najnowszą wersje programu, zinegrowaną dziwiękówkę z HP Conexant High-Definition SmartAudio 221

ma ktoś pomysł na to?

Awatar użytkownika
doministry1

Re: Audacity + Vista problem z nagrywaniem

Post autor: doministry1 » czwartek 22 sty 2009, 11:01

...mam problem z nagrywaniem w Audacity na Viscie... chodzi mi o nagrywanie tego co "słychać z głośników".. wcześniej na stacjonarnym kompie z XP nie było z tym problemów, a teraz na laptopie już są..
próbowałem już róznych ustawień w panelu ster. ale jak wyłączam mikrofon nie da sie niczego nagrywać w Audacity..

mam najnowszą wersje programu, zinegrowaną dziwiękówkę z HP Conexant High-Definition SmartAudio 221

ma ktoś pomysł na to? ...
Nie podajesz zadnych szczegolow co tego CO chcesz nagrywac, czym etc.
Poza tym bez karty dzwiekowej niewiele zrobisz!
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 22 sty 2009, 11:11

Nie podajesz zadnych szczegolow co tego CO chcesz nagrywac, czym etc.

ależ wszystko napisał wyraźnie
-chce przechwycić dźwięk odtwarzany przez system np z internetu

Poza tym bez karty dzwiękowej niewiele zrobisz!...
- ma zintegrowana a to w zupełności wystarczy do tych celów

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 22 sty 2009, 11:33

nie jestem pewien, ale czy w Vista nie jest zablokowana możliwość nagrywania "what you hear" z powodów "antypirackich"?

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 22 sty 2009, 12:24

...nie jestem pewien, ale czy w Vista nie jest zablokowana możliwość nagrywania "what you hear" z powodów "antypirackich"?

...
Moj laptop tez nie ma w sterownikach karty takiej opcj (XP)i. Prawdopodobnie wynika to z ograniczenia w sterownikach. Mozesz kolego zrobic pętle kablem z out do input, z tym ze w tedy nagrywasz startny dzwięk z podwójnymi szumami z przetwonikow wyjsciowych i wejsciowych.

OFFTOP
Juz kiedys tu pisalem, ale nadal nie rozumiem dlaczego firmy nie wchodzą w directwire!!!!!!!!!!!! Przeciez to porażka zeby porządny interfejs za 3500zł nie mial wewnetrznego krosowania sygnałów. Trzeba to robic na zewnarz. Bzdura.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » czwartek 22 sty 2009, 13:50

...mam problem z nagrywaniem w Audacity na Viscie... chodzi mi o nagrywanie tego co "słychać z głośników".. wcześniej na stacjonarnym kompie z XP nie było z tym problemów, a teraz na laptopie już są..

ma ktoś pomysł na to? ...
Mam analogiczny problem (chyba nawet ta sama karta dźwiękowa plus Vista). No i przy nagrywaniu z mikrofonu jest okropna latencja.
Stay Psychedelic People!

razdwatrzycztery

Post autor: razdwatrzycztery » środa 25 mar 2009, 16:01

......
Tez kiedys tak robiłem, na viscie nie ma szans. Wiem ze do mozilli wyszła wtyczka która zgrywa dzwieki/filmy z plikow docelowych. Poszukaj na stronie mozilli tej wtyczki, dzwiek sciagniesz:)

ODPOWIEDZ