Cubase SX - Unknown exception error

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Hubba
Cubase SX - Unknown exception error

Post autor: Hubba » sobota 05 lip 2003, 17:25

Witam Szanownych Forumowiczow

Wlasnie wrocilem od kolegi, ktoremu szlag trafil projekty pod Kubusiem i nawet mi sie oberwalo . Ja nie jestem w stanie mu pomoc, bo nie uzywam tego softu, ale moze ktos juz spotkal sie z czyms takim i wie co z tym zrobic. Otoz objaw jest nastepujacy: przy otwieraniu projektu pojawia sie pasek, ktory pokazuje postep w otwieraniu. Na niektorych projektach zatrzymuje sie na 35% i pojawia sie systemowe okienko z informacja o bledzie: Uknown exception error... Diabli wiedza o co chodzi, bo kolega twierdzil, ze nie raz wczesniej je otwieral i dzialalo. Dzisiaj chcial otworzyc no i sie delikatnie mowiac zdenerwowal. Ktos wie z czego to wynika ?

Z gory dzieki za wszelkie wskazowki.

hubi

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Re: Cubase SX - Unknown exception error

Post autor: Mayewsky » sobota 05 lip 2003, 23:17

...Witam Szanownych Forumowiczow

Wlasnie wrocilem od kolegi, ktoremu szlag trafil projekty pod Kubusiem i nawet mi sie oberwalo . Ja nie jestem w stanie mu pomoc, bo nie uzywam tego softu, ale moze ktos juz spotkal sie z czyms takim i wie co z tym zrobic. Otoz objaw jest nastepujacy: przy otwieraniu projektu pojawia sie pasek, ktory pokazuje postep w otwieraniu. Na niektorych projektach zatrzymuje sie na 35% i pojawia sie systemowe okienko z informacja o bledzie: Uknown exception error... Diabli wiedza o co chodzi, bo kolega twierdzil, ze nie raz wczesniej je otwieral i dzialalo. Dzisiaj chcial otworzyc no i sie delikatnie mowiac zdenerwowal. Ktos wie z czego to wynika ?

hubi

...

Kiedyś wywaliłem jakiego dll'a. Zresztą Windowsy jakoś czasami same je gubią (ot odinstalowywujesz coś, lub po prostu dysk w tym miejscu złapał bad'a). Niech wywali Cubase i zarzuci na nowo - problem powinien zniknąć.
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » niedziela 06 lip 2003, 10:24

...Witam Szanownych Forumowiczow

hubi

...

raczej nie zniknie. to moze byc blad save`a i trzeba wrocic do poprzedniej sprawnej wersji... moze kolega zapisal kawalek ktory wiele razy otwieral nowym?

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » niedziela 06 lip 2003, 10:47

Kiedyś wywaliłem jakiego dll'a. Zresztą Windowsy jakoś czasami same je gubią (ot odinstalowywujesz coś, lub po prostu dysk w tym miejscu złapał bad'a). Niech wywali Cubase i zarzuci na nowo - problem powinien zniknąć....

Dzieki, ale to nie to. To jedna z pierwszych rzeczy, ktore zrobilismy.

Przejrzalem tez forum Cubase'a. Opadla mi szczeka. Okazuje sie, ze ludzie borykaja sie z tym problemem juz mniej wiecej od marca br. A Steinberg milczy w tej sprawie. Ponoc support telefoniczny to jedna wielka zenada. 2 konsultantow technicznych na cala ameryke polnocna. Support mailowy praktycznie nie istnieje- nikt nie odpowiada na maile. Czyzby Pinnacle postanowil zwolnic pracownikow ?

Problem dotyczy zarowno wersji kupionych legalnie jak i tych z krakowa. Ci, ktorym to sie przydarzylo sa mocno poirytowani, bo wieczorem zapisujac projekt po wielu godzinach pracy, rano nie moga go juz otworzyc. To bardzo powazny bug jak na software za 3 tys. zl. Wszelkie kombinacje typu reinstalacja softu, zmiany nazw projektow, reinstalacja pluginow itp. nie przynosza zadnych rezultatow.

Z tego co udalo mi sie dowiedziec na cubase.net cos powoduje, ze projekt w momencie zapisywania juz jest prawdopodobnie uszkodzony (niektorzy zwracaja uwage na fakt, ze to to zdarza sie przy mocno obciazonym CPU- wtedy software ma jakis problem, ale to jedna z teorii).

Dlatego przestrzegam wszystkich aby czesto robili kopie i sprawdzali czy daje sie je potem wczytac.

hub

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » niedziela 06 lip 2003, 10:51

raczej nie zniknie. to moze byc blad save`a i trzeba wrocic do poprzedniej sprawnej wersji... moze kolega zapisal kawalek ktory wiele razy otwieral nowym?...

Z tego co wiem, uzywa jedna wersje, chyba 1.0.5.61 z tego co pamietam.

Na cubase.net byla zdaje sie jedna osoba, ktora miala ten sam problem z 1.0.3. Wyglada na to, ze jakichs specyficznych, blizej nieokreslonych warunkach to sie objawia.

hub

ODPOWIEDZ