wejscia w Wami Racku 24
Dalaczego po zainstalowaniu sterownik ewdm pokazuje sie w programie (np Cubase SX) 8 wejsc?a tak naprawde to fizycznie jest ich dalej ??czy ktos wie cos na ten temat??
Troche lubie sobie pomuzykować, ponagrywać, posłuchać tego co nagrałem, czyli krótko mówiąc, lubię obszary muzyczne.
Re: wejscia w Wami Racku 24
... a wejścia cyfrowe ?
Tez nierozumiem.
Wejscie cyfrowe to odpowiednik 3-4 analogowych.
Wejscie cyfrowe to odpowiednik 3-4 analogowych.
cyfrowe dalej chdza na 3,4 ale te 5,6,7,8 sa nieaktywne i zaden sposob ich nie mozna odpalic,wiec po co one so skoro ich nie ma:):):
Troche lubie sobie pomuzykować, ponagrywać, posłuchać tego co nagrałem, czyli krótko mówiąc, lubię obszary muzyczne.
...cyfrowe dalej chdza na 3,4 ale te 5,6,7,8 sa nieaktywne i zaden sposob ich nie mozna odpalic,wiec po co one so skoro ich nie ma:):):...
A jakie sterowniki dla karty masz zainstalowane? Jaki sterownik dla karty wybierasz w Cubase w Device Setup?
A jakie sterowniki dla karty masz zainstalowane? Jaki sterownik dla karty wybierasz w Cubase w Device Setup?

......cyfrowe dalej chdza na 3,4 ale te 5,6,7,8 sa nieaktywne i zaden sposob ich nie mozna odpalic,wiec po co one so skoro ich nie ma:):):...
...
Asio wami Rack

Asio wami Rack
.........cyfrowe dalej chdza na 3,4 ale te 5,6,7,8 sa nieaktywne i zaden sposob ich nie mozna odpalic,wiec po co one so skoro ich nie ma:):):...
...
Asio wami Rack
...
Cubase widzi 8 wejsc analog. - to chyba ok. Ile wg Ciebie powinien widziec? Poza tym czy aktywowales wszystko w VST Inputs i VST Outputs?

Asio wami Rack
...
Cubase widzi 8 wejsc analog. - to chyba ok. Ile wg Ciebie powinien widziec? Poza tym czy aktywowales wszystko w VST Inputs i VST Outputs?
...
W VST inputs można zaaktywować 4 in wamiracka oraz dodatkowe 4 in, no własnie - z kosmosu.?
...
W VST inputs można zaaktywować 4 in wamiracka oraz dodatkowe 4 in, no własnie - z kosmosu.?

jezeli ma 4 wejscia fizyczne to dlaczego widzi 8 wejsc??wszystko jest aktywowane w Cubusiu i oczywiscie dzialaja tylko cztery wejscia:(wiec problem lezy gdzie indziej.chyba ze to tylka dla zmylenia przeciwnika odpala sie osiem wejsc robiac nadzieje ze mozna nagrac na osiem wejsc:((np uzywjac kabla insertowego i wtedy byloby osiem wejsc ale niesymetryczych)
...Dalaczego po zainstalowaniu sterownik ewdm pokazuje sie w programie (np Cubase SX) 8 wejsc?a tak naprawde to fizycznie jest ich dalej ?czy ktos wie cos na ten temat??...
Sprawa jest prozaiczna,
Początkowe sterowniki do WaMi racka miały 4 wejścia i 8 wyjść , a po wprowadzeniu funkcji Direct Wire w nowych sterownikach pojawiło się 8 wejśc,po to aby oprócz wejść fizycznych można nagrywać dźwięk z innych programów jak: Gigastudio, Sound Forge,Cool Edit, Sonar itp nie wychodząc poza komputer z sygnałem audio, gdyż zyskujemy na dynamice wtedy ok 3 dB na plus !!!
Sprawa jest prozaiczna,
Początkowe sterowniki do WaMi racka miały 4 wejścia i 8 wyjść , a po wprowadzeniu funkcji Direct Wire w nowych sterownikach pojawiło się 8 wejśc,po to aby oprócz wejść fizycznych można nagrywać dźwięk z innych programów jak: Gigastudio, Sound Forge,Cool Edit, Sonar itp nie wychodząc poza komputer z sygnałem audio, gdyż zyskujemy na dynamice wtedy ok 3 dB na plus !!!
muzyka dance