Mam kartę TC Konnekt Live, do której producent dorzucił efekt pogłosu oraz kompresor w postaci wtyczki VST. Wszystko świetnie działa, jestem strasznie podniecony rasowym pogłosem....eksportuję projekt do WAV i co mam?! CISZĘ! Wyszukałem rozwiązanie problemu, że przy korzystaniu z efektów TC trzeba eksportować projekt w czasie rzeczywistym......i tu moje pytanie: gdzie jest ta opcja, bo albo jestem ślepy....albo samplitude tego nie zamieścił:( ?!?! W Cubase niby jest coś takiego.....w Pro Tools także (nawet bardzo często ludzie z tego korzystają dla pewności).....a Samplitude?! To na pewno gdzieś jest.....tylko gdzie?:)) Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi!
[addsig]
Samplitude - real time export, jak?
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Re: Samplitude - real time export, jak?
Sonar tez dopiero w wersji 7 to wprowadzil...
Jak sie okaze ze nie ma takiej opcji to po prostu, wez 2 kabelki polącz wyjscie karty z wejsciem... w programie wyslij sume na owe wyjscie, a nastepnie wstaw kolejny track i wysij na niego sygnal z wejscia karty... wlacz nagrywanie i gotowe
tylko uwazaj zeby nic nie zapetlic...
Jak sie okaze ze nie ma takiej opcji to po prostu, wez 2 kabelki polącz wyjscie karty z wejsciem... w programie wyslij sume na owe wyjscie, a nastepnie wstaw kolejny track i wysij na niego sygnal z wejscia karty... wlacz nagrywanie i gotowe

-
myśle że należy użyć narzędzia:
z menu Tools -> track bouncing zamiast export audio z menu file.
pozdrawiam
z menu Tools -> track bouncing zamiast export audio z menu file.
pozdrawiam
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 04:50 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
Wyszukałem rozwiązanie problemu, że przy korzystaniu z efektów TC trzeba eksportować projekt w czasie rzeczywistym...
To raczej jakis blad u Ciebie. Nie mialem problemow przy renderowaniu offline projektow w Konnekt 24 (live to przeciez ta sama elektronika) w roznych DAW.
To raczej jakis blad u Ciebie. Nie mialem problemow przy renderowaniu offline projektow w Konnekt 24 (live to przeciez ta sama elektronika) w roznych DAW.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Juz w wersji 8 Samplitudy jest taka opcja. W konsoli w sekcji Master klikamy MixInFile na On, wybieramy docelowy plik. Teraz to co gra zostaje zgrywane do pliku w czasie rzeczywistym.
...Juz w wersji 8 Samplitudy jest taka opcja. W konsoli w sekcji Master klikamy MixInFile na On, wybieramy docelowy plik. Teraz to co gra zostaje zgrywane do pliku w czasie rzeczywistym. ...
Kolego.......piwko dla Ciebie:) Niesamowita drzemie moc na tym forum i doświadczeniu niektórych forumowiczów. Przeszukałem cały manual....przewertowałem bouncing, export itp. Widziałem to MixInFile, ale myślałem, że to to samo co export....tylko, że umieszczone w mixerze:)) Ale czad. Jesteś wielki! Dziekuje jak nie wiem co
[addsig]
Kolego.......piwko dla Ciebie:) Niesamowita drzemie moc na tym forum i doświadczeniu niektórych forumowiczów. Przeszukałem cały manual....przewertowałem bouncing, export itp. Widziałem to MixInFile, ale myślałem, że to to samo co export....tylko, że umieszczone w mixerze:)) Ale czad. Jesteś wielki! Dziekuje jak nie wiem co

[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite