WaveLab a pluginy.

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Miszkas
WaveLab a pluginy.

Post autor: Miszkas » wtorek 17 cze 2003, 07:45

Witajcie! Chciałem się pobawić w przeniesienie swoich starych analogów na cd. Mam odchudzonego WaveLaba Lite 2.0 i wtyczkę RIAA filtering. Niestety, nie widzę jej na liście pluginów. Oczywiście wrzuciłem do odpowiedniego katalogu. Dodam, że wtyczka jest dołączona do WaveLaba, więc nie powinno być kłopotow z "kompatybilnością". Będę wdzięczny za jakieś pomysły.

Awatar użytkownika
djx76

Re: WaveLab a pluginy.

Post autor: djx76 » wtorek 17 cze 2003, 14:32

...Witajcie! Chciałem się pobawić w przeniesienie swoich starych analogów na cd. Mam odchudzonego WaveLaba Lite 2.0 i wtyczkę RIAA filtering. Niestety, nie widzę jej na liście pluginów. Oczywiście wrzuciłem do odpowiedniego katalogu. Dodam, że wtyczka jest dołączona do WaveLaba, więc nie powinno być kłopotow z "kompatybilnością". Będę wdzięczny za jakieś pomysły....

może tylko wydaje ci się że wrzuciłeś do właściwego katalogu (np jeżeli masz zainstalowanego cubasa).i w wave lab i w cubase masz foldery vst plugins więc ............... a jeżeli to wtyczka direct-x a nie vst to -
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

WG

Post autor: WG » wtorek 17 cze 2003, 17:48

To niestety musi zostać zarejestrowana w systemie poprzez instalator.

Jeżeli dana wtyczka DirectX nie jest wyposazona w instalator co się nie zdarza to proponuję zrobić to ręcznie.

W wierszu poleceń wpisz np. gdzie "reverb.dll" to nazwa pliku wtyczki.

Program regsvr32.exe znajdziesz w katalogu system (system32) windowsa. Skopiuj go tam gdzie plik wtyczki i wywołaj takie polecenie.

regsvr32 reverb.dll

A gdy będziesz chciał odinstalować to :

regsvr32 /u reverb.dll

Miłej zabawy

WG

Post autor: WG » wtorek 17 cze 2003, 17:57

Można sobie odpowiedniego batcha zrobić i go odpalić, który zarejestruje lub odinstaluje wybrane wtyczki. Trochę zabawy ale zawsze coś.

Wystarczy utworzyć plik "inst.bat".

=====================

regsvr32 c:\\plugins\\reverb.dll

regsvr32 c:\\plugins\\chorus.dll

regsvr32 /u c:\\plugins\\StereoReverb.ax

regsvr32 /u MetaFlanger.dll

=====================

itd.

To tylko przykład i ma zastosowanie tylko do DX i DXi (*.dll), do pluginów Cakewalka, Sonara (*.ax)

Natomiast pluginy VST, VSTi są umieszczane w zwykle katalogu VstPlugins i tam wystarczy wrzucic plik.

Nie mam orientacji ale czy czasem nie istnieje już taki menedżer do odinstalowywania i instalowania wtyczek

ODPOWIEDZ