WaveLab a pluginy.
Witajcie! Chciałem się pobawić w przeniesienie swoich starych analogów na cd. Mam odchudzonego WaveLaba Lite 2.0 i wtyczkę RIAA filtering. Niestety, nie widzę jej na liście pluginów. Oczywiście wrzuciłem do odpowiedniego katalogu. Dodam, że wtyczka jest dołączona do WaveLaba, więc nie powinno być kłopotow z "kompatybilnością". Będę wdzięczny za jakieś pomysły.
Re: WaveLab a pluginy.
...Witajcie! Chciałem się pobawić w przeniesienie swoich starych analogów na cd. Mam odchudzonego WaveLaba Lite 2.0 i wtyczkę RIAA filtering. Niestety, nie widzę jej na liście pluginów. Oczywiście wrzuciłem do odpowiedniego katalogu. Dodam, że wtyczka jest dołączona do WaveLaba, więc nie powinno być kłopotow z "kompatybilnością". Będę wdzięczny za jakieś pomysły....
może tylko wydaje ci się że wrzuciłeś do właściwego katalogu (np jeżeli masz zainstalowanego cubasa).i w wave lab i w cubase masz foldery vst plugins więc ............... a jeżeli to wtyczka direct-x a nie vst to -
może tylko wydaje ci się że wrzuciłeś do właściwego katalogu (np jeżeli masz zainstalowanego cubasa).i w wave lab i w cubase masz foldery vst plugins więc ............... a jeżeli to wtyczka direct-x a nie vst to -

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
To niestety musi zostać zarejestrowana w systemie poprzez instalator.
Jeżeli dana wtyczka DirectX nie jest wyposazona w instalator co się nie zdarza to proponuję zrobić to ręcznie.
W wierszu poleceń wpisz np. gdzie "reverb.dll" to nazwa pliku wtyczki.
Program regsvr32.exe znajdziesz w katalogu system (system32) windowsa. Skopiuj go tam gdzie plik wtyczki i wywołaj takie polecenie.
regsvr32 reverb.dll
A gdy będziesz chciał odinstalować to
:
regsvr32 /u reverb.dll
Miłej zabawy
Jeżeli dana wtyczka DirectX nie jest wyposazona w instalator co się nie zdarza to proponuję zrobić to ręcznie.
W wierszu poleceń wpisz np. gdzie "reverb.dll" to nazwa pliku wtyczki.
Program regsvr32.exe znajdziesz w katalogu system (system32) windowsa. Skopiuj go tam gdzie plik wtyczki i wywołaj takie polecenie.
regsvr32 reverb.dll
A gdy będziesz chciał odinstalować to

regsvr32 /u reverb.dll
Miłej zabawy

Można sobie odpowiedniego batcha zrobić i go odpalić, który zarejestruje lub odinstaluje wybrane wtyczki. Trochę zabawy ale zawsze coś.
Wystarczy utworzyć plik "inst.bat".
=====================
regsvr32 c:\\plugins\\reverb.dll
regsvr32 c:\\plugins\\chorus.dll
regsvr32 /u c:\\plugins\\StereoReverb.ax
regsvr32 /u MetaFlanger.dll
=====================
itd.
To tylko przykład i ma zastosowanie tylko do DX i DXi (*.dll), do pluginów Cakewalka, Sonara (*.ax)
Natomiast pluginy VST, VSTi są umieszczane w zwykle katalogu VstPlugins i tam wystarczy wrzucic plik.
Nie mam orientacji ale czy czasem nie istnieje już taki menedżer do odinstalowywania i instalowania wtyczek
Wystarczy utworzyć plik "inst.bat".
=====================
regsvr32 c:\\plugins\\reverb.dll
regsvr32 c:\\plugins\\chorus.dll
regsvr32 /u c:\\plugins\\StereoReverb.ax
regsvr32 /u MetaFlanger.dll
=====================
itd.
To tylko przykład i ma zastosowanie tylko do DX i DXi (*.dll), do pluginów Cakewalka, Sonara (*.ax)
Natomiast pluginy VST, VSTi są umieszczane w zwykle katalogu VstPlugins i tam wystarczy wrzucic plik.
Nie mam orientacji ale czy czasem nie istnieje już taki menedżer do odinstalowywania i instalowania wtyczek