Eksport sesji z Cubase
Jesli chodzi o Cubase to jestem ciemny...
Dostalem do miksu, sesje zapisane jako projekty Cubase... i chce wyeksportowac wszystkie sciezki zeby pracowac juz dalej pod Sonarem...
Co trzeba zrobic zeby Cubase przy eksporcie wypelnial cisza odstepy miedzy poczatkiem i poszczegolnymi klipami na sciezce?? i zapisal jako jeden plik wave dla kazdej sciezki??
W sonarze nie ma z tym problemow?? a pod Cubasem??
No chyba ze jest jakis lepszy sposob na przerzucanie sesji miedzy tymi programami??
Dostalem do miksu, sesje zapisane jako projekty Cubase... i chce wyeksportowac wszystkie sciezki zeby pracowac juz dalej pod Sonarem...
Co trzeba zrobic zeby Cubase przy eksporcie wypelnial cisza odstepy miedzy poczatkiem i poszczegolnymi klipami na sciezce?? i zapisal jako jeden plik wave dla kazdej sciezki??
W sonarze nie ma z tym problemow?? a pod Cubasem??
No chyba ze jest jakis lepszy sposob na przerzucanie sesji miedzy tymi programami??
Re: Eksport sesji z Cubase
Ustawić raz lokatory lewy na początku, prawy na końcu aranżacji, solo na każdym tracku i potem pojedynczo kazdy track eksportowac za pomoca Audio Mixdown ... najlepiej w opcji 32-bit float aby uniknąć przesterów na tłumikach.
Innego sposobu chyba ni ma.
Innego sposobu chyba ni ma.
- Soundscape
- Kontakt:
Innego sposobu chyba ni ma....
Nie ma
Ale ja bym nie na końcu całego aranżu wstawił "right locator", lecz tam gdzie dana ścieżka się kończy. Np. gitara nie gra już w ostatniej minucie. Można wiele miejsca i czasu oszczędzić. Ale chodzi głównie o czas exportu. Wtedy po prostu wyznaczasz tą ścieżkę, wćiskasz "p", solo i export.
Nie ma

...Innego sposobu chyba ni ma....
Teraz juz wiem dlaczego nie lubie Cubase'a
...
No to czeka mnie lopatologiczne przerzucanie wszystkich sciezek, no chyba ze znajdzie sie specjalista ktory wie jak to lepiej zrobic

No to czeka mnie lopatologiczne przerzucanie wszystkich sciezek, no chyba ze znajdzie sie specjalista ktory wie jak to lepiej zrobic

Ja wiem :) Trzeba trochę poczekać - na pewno ktoś kiedyś wymyśli taki program, który sam skomponuje utwór, zaaranżuje, zarejestruje w ZAiKS, a następnie zadziała marketingowo, dzięki czemu utwór znajdzie się na 1-szych miejscach światowych list przebojów i przyniesie grubą kasę

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
- Soundscape
- Kontakt:
...
...
Z tego co wiem, żaden program nie exportuje na raz całej sesji podzielonej na ślady. Znaczy kiedyś na forum pojawił się link do wtyczki/narzędzia, które to potrafi za ok. 169 dolarów.

Z tego co wiem, żaden program nie exportuje na raz całej sesji podzielonej na ślady. Znaczy kiedyś na forum pojawił się link do wtyczki/narzędzia, które to potrafi za ok. 169 dolarów.
Ja wiem :) Trzeba trochę poczekać - na pewno ktoś kiedyś wymyśli taki program, który sam skomponuje utwór, zaaranżuje, zarejestruje w ZAiKS, a następnie zadziała marketingowo, dzięki czemu utwór znajdzie się na 1-szych miejscach światowych list przebojów i przyniesie grubą kasę
...
Nie rozumiem czlowieku twojej ironi??
W Sonarze nie ma zadnego problemu z wyeksportowaniem sciezek, nie trzeba robic zadnych kombinacji, mykow...
Dlatego pytam sie czy w Cubase nie mozna zrobic tego tak samo latwo... i okazuje sie ze sie nie da...

W Sonarze nie ma zadnego problemu z wyeksportowaniem sciezek, nie trzeba robic zadnych kombinacji, mykow...
Dlatego pytam sie czy w Cubase nie mozna zrobic tego tak samo latwo... i okazuje sie ze sie nie da...
- Soundscape
- Kontakt:
To jak jest w końcu w Sonarze? Exportuje kilka ścieżek do wave na raz? O jakie kombinacje i myki chodzi?
Z tego co wiem, żaden program nie exportuje na raz całej sesji podzielonej na ślady.
No to malo wiesz... bo Sonar robi to bez problemu i myslalem ze Cubase tez potrafi tyle ze nie wiem jak to zrobic... a tu sie okazuje ze zonk
No to malo wiesz... bo Sonar robi to bez problemu i myslalem ze Cubase tez potrafi tyle ze nie wiem jak to zrobic... a tu sie okazuje ze zonk

- Soundscape
- Kontakt:
No to malo wiesz...
Ehh, od razu mało....Sonar 5 jeszcze nie potrafił, dlatego pytałem.
bo Sonar robi to bez problemu i myslalem ze Cubase tez potrafi tyle ze nie wiem jak to zrobic... a tu sie okazuje ze zonk
...
No, Cubase nie potrafi. Jak na razie. Być może kiedyś dorzucą tą funkcję.
Ehh, od razu mało....Sonar 5 jeszcze nie potrafił, dlatego pytałem.
bo Sonar robi to bez problemu i myslalem ze Cubase tez potrafi tyle ze nie wiem jak to zrobic... a tu sie okazuje ze zonk

No, Cubase nie potrafi. Jak na razie. Być może kiedyś dorzucą tą funkcję.