Witam Serdecznie,
czy moglby mi ktos udzielić kilka wskazówek jak wykesportowac sample packa w abletonie?..poprostu chce zeby druga sooba dokonczyla u siebie projekt..probowalem juz na kilka sposobow, ale niedosc ze eksportuje mi do live packa wszystkie projekty, ktore dotychczas zrobilem to nie ma wszytskich sampli, niektore sa "offline", chcialbym poprostu wyeksportowac set, ktory robie aktualnie ze wszystkimi samplami
Pozdrawiam i licze na pomoc
Ableton Live - eksportowanie sample packa
Re: Ableton Live - eksportowanie sample packa
Z tego co wiem to samego setu nie da się wyeksportować do packa.
Ja też najpierw miałem wszystkie kawałki jako jeden projekt, a różne sety, po kilku większych sesjach nagraniowych gdy chciałem trochę rzeczy poarchiwizować zrobiła się masakra totalna i kupiłem nowy dysk, żeby nie musieć tego wszystkiego porządkować :D
Zdecydowanie lepiej zapisywać jako oddzielne projekty.
Ja też najpierw miałem wszystkie kawałki jako jeden projekt, a różne sety, po kilku większych sesjach nagraniowych gdy chciałem trochę rzeczy poarchiwizować zrobiła się masakra totalna i kupiłem nowy dysk, żeby nie musieć tego wszystkiego porządkować :D
Zdecydowanie lepiej zapisywać jako oddzielne projekty.
www.myspace.com/pchelki
Re: Ableton Live - eksportowanie sample packa
Najpierw sejwujesz projekt w nowym miejscu a potem jest opcja save & colect coś takiego. Do mnie koleżka przynosi zawsze swoje projekty i robimy to w ten sposób. Możesz tez zaznaczyć samo colect Samples (czy coś takiego nie pamiętam jak się nazywa - na bank jest w menu file) i on potem poprosi sam o sejwa:> Ale na bank da się bo sam robiłem taki wiele razy, i przynoszono do mnie projekty savwane w ten sposób.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA