FL Studio - eksport pojedynczych kanałów
Mam takie pytanie dotyczące eksportu plików w FL. Gdy mam efekt na sumie (Master) i eksportuje mix to efekt elegancko działa jak trzeba wg automatyki czyli np. wyłacza się po 20 sekundach tak jak sobie ustawiłem w playliście. Natomiast gdy eksportuję pojedyncze kanały solo to wtedy efekt nie działa wg. tej automatyki czyli np. jest nałożony na całej ścieżce choć włąsnie ma się wyłączyć po tych 20 sekundach. Jest jakaś opcja odpowiadająca za to? Bo nie mogę nigdzie znaleźć...
Re: FL Studio - eksport pojedynczych kanałów
bo pewnie wtedy nie eksportuje sie slad odpowiedzialny za automatyke...
Rzeczywiście, nie zwróciłem na to uwagi...:P
Cze...od dłóższego czasu pracuję na FL przy pomocy klawiatury midi. Niedawno kupiłem piękne sample (pady,smyczki,piano itp.) zgrywane z syntezatorów Akai i Yamaha. popakowane po 61 wavów dla jednego dźwięku. I ja w tej sytuacji nie mam pojęcia jak przypisać pojedyńczy wave do jednego klawisza na klawiaturze , w FL.....gdzie jest taka opcja w FL abym mógł załadować pod jeden kanał te 61 wavów PLEASE HEEELP.....
młody producent muzyczny
...Cze...od dłóższego czasu pracuję na FL przy pomocy klawiatury midi. Niedawno kupiłem piękne sample (pady,smyczki,piano itp.) zgrywane z syntezatorów Akai i Yamaha. popakowane po 61 wavów dla jednego dźwięku. I ja w tej sytuacji nie mam pojęcia jak przypisać pojedyńczy wave do jednego klawisza na klawiaturze , w FL.....gdzie jest taka opcja w FL abym mógł załadować pod jeden kanał te 61 wavów PLEASE HEEELP........
Musisz załadować jakiś sampler we Frucie, nie pamiętam jak on się nazywał, ale chyba DirectWave, w nim przypisać Strefy (Zone) dla każdego sampla i grac.
[addsig]
Musisz załadować jakiś sampler we Frucie, nie pamiętam jak on się nazywał, ale chyba DirectWave, w nim przypisać Strefy (Zone) dla każdego sampla i grac.
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
to jest to. WIELKIE dzięki za pomoc .Mój komp nie radzi sobie z wszystkimi 61 samplami na jednym kanale, ale wrzucam c1,c2,c3,c4,c5,c6 i przypisuję je do poszczególnych oktaw, może jak kupię kartę dźwiękową to coś się zmieni???
młody producent muzyczny
a co ma wspólnego karta z programem?
nic
nic
Chyba będzie różnica np. w możliwie jak najniższej latencji pomiędzy integrą a jakąś lepszą np. E-Mu ;)
Psychomaniak
W tym temacie karta z programem nie ma nic wspolnego natomiast ogolnie ma bardzo duzo wspolnego. Przedewszystkim latencja noi jakosc dźwieku; szczegolnie przy nagrywaniu audio analog. Oczywiscie przy odsłuchu tez przy czym jesli do karty dźw. podłączone sa jakies komputerowe pierdziawki to nie nalezy spodziewac sie poprawy jakosci odsłuchiwanego dźwięku.
ogólnie to mam na realteku w lapku asio 4 all i 12 ms latencji - gdybym miał jeszcze spdifa to o kant d.. potłuc twój post bo i jakośc miałbym perfekt