Cubase SX3 - problem z pluginami

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
edneysis
Cubase SX3 - problem z pluginami

Post autor: edneysis » niedziela 30 mar 2008, 10:32

Spotkalo mnie cos dziwnego , otwieram dzisiaj Cubase i zaczyna mi on skanowac folder z pluginami od poczatku, po przeskanowaniu wlanczam ptojekt i okazuje sie ze wykryl mi ich bardzo mala a znacna czesc jest nierozpoznawalna, i nie moge ich zaladowac do projektu, probowalem zmieniac nazwe foldeu z plluginami zeby ponownie skanowal czy cos takiego ale nie pomoglo , co mozna zrobic w takim przypadku? Napewno jest jakis plik ktory odpowiada za pamiec vczytanych pluginow , moze po jego uzunieciu bedzie musial ponownie zeskanowac, moze wiecie gdzie znajduje sie taki plik i pod jaka nazwa? albo macie jakies rozwiazania tego problemu?? dzieki

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Cubase SX3 - problem z pluginami

Post autor: JoachimK » niedziela 30 mar 2008, 13:50

moze na poczatku sprawdz w oknie plug-in information, czy wszystkie wtyczki sa wlaczone
a wszelkie pliki configuracyjne domyslnie dla polskiej wersji Windows znajduja sie w:
\\Documents and Settings\\User_name\\Dane aplikacji\\Steinberg\\Cubase SX 3, przy czym najwazniejszy z nich to nie VST Plugins.xml, a Defaults.xml
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » niedziela 30 mar 2008, 22:52

no juz sam obadalem sprawe , wyrzucilem vst plugins i dawalem po pare pluginow do skanowanie , bo jak skanowalem wszystkie na raz to wyskakiwaly bledy , nie wiem czego tak sie dzialo no ale teraz raczej wszystko wyglada ok

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 31 mar 2008, 12:48

jak mozesz to wylacz skanowanie przy uruchamianiu programu bo i po co one?chyba ze codziennie dodajesz jakies wtyczki ale jak masz staly zestaw?

ODPOWIEDZ