Fusion Opcode VOCODEr na MAC`u

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Endriu
Fusion Opcode VOCODEr na MAC`u

Post autor: Endriu » środa 14 maja 2003, 11:00

Mam takie pytanie drodzy doswiadczeni koledzy... Czy uzywa ktos moze tej wspanialej wyzej wymioenionejh wtyczki na mac`u??? Bo nie moge jej ja cos zainstalowac... nie za bardzo rozumiem, gdyz nie jest ona standardowym plaginem w formacie VST i takie programy jak wlasnie Cubase oraz Sonic Worx Power Bundle nie sa wstanie odczytac jej. Widocznie jest ona w jakims innym formacie.

Prosze wiec o rade: w jakim programie (edytorze dzwieku), mozna go uzywac i jak go w ogole wybrac w takim programie jako efekt. Bardszo prosze o pomoc, gdyz pracujac na PeCecie bylem z niego bardzo zadowolony, a po przesiadce na Maca, jakos mi go strasznie brakuje...

Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

Robert.

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Re: Fusion Opcode VOCODEr na MAC`u

Post autor: medoramas » środa 14 maja 2003, 14:10

... z tego, co się orientuję, to wtyczki OPCODE są plug-in'ami direct-x... więc, czy to na macu "pójdzie"... hmmmm...

aleph

Re: Fusion Opcode VOCODEr na MAC`u

Post autor: aleph » środa 14 maja 2003, 20:48

Pójdzie, pójdzie, skoro mam instalke na Maca to chyba raczej da rade... Chodzi o to że one są w formacie jakimś innym niż VST... np: czyta je program Pro Tools jak i również podobno Spark XL... tyle że własnie nie wiem jak to zrobić w jakim ten plagin umieścić katalogiu i jaki dokładnioe program potrzebuje by móc edytować dźwięki używając tego plagina...

Błagam Makowcowi Użytkownicy pomóźcie mi, gdyż jestem urzeczony działaniem tego efektu...

PS. Czy ktoś może mógłbyu mi podac jakie są również inne dobre vocodery na Maca???

Wielkie dzieki. Aleph

ODPOWIEDZ