M-Audio Firewire 410

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Mustafito
M-Audio Firewire 410

Post autor: Mustafito » sobota 22 gru 2007, 22:31

Cześć czy mógłby ktoś pomóc,poradzić ?

kupiłem ostatnio świeżutkiego lapka Dell Inspiron 1520 z WinXP i
używaną kartę M-Audio FW 410
i

generalnie jest problem pt.: po zainstalowaniu karty i zrobieniu odpowiednich ustawień w mixerze wszystko działa pięknie i super do momentu,w którym karta się totalnie zawiesza,program Nuendo 3 przestaje czytać sygnał audio(a LED na karcie są pernamentnie włączone), następuje moment ciszy i słychać "popping" w słuchawkach po czym jeden przeraźliwy sygnał zwarcia,który trwa tak długo dopóki nie odłączy się zasilania do karty*

frustruje mnie ta sytuacja i czy jest może coś co można z tym zrobić...poza stwierdzeniem,że karta jest zepsuta ??

bardzo dziękuje za pomoc

pozdrawiam świątecznie

Mustafito
www.myspace.com/urbanritualz

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: M-Audio Firewire 410

Post autor: mr-hammond » sobota 22 gru 2007, 23:07

...Cześć czy mógłby ktoś pomóc,poradzić ?

kupiłem ostatnio świeżutkiego lapka Dell Inspiron 1520 z WinXP i
używaną kartę M-Audio FW 410
i

generalnie jest problem pt.: po zainstalowaniu karty i zrobieniu odpowiednich ustawień w mixerze wszystko działa pięknie i super do momentu,w którym karta się totalnie zawiesza,program Nuendo 3 przestaje czytać sygnał audio(a LED na karcie są pernamentnie włączone), następuje moment ciszy i słychać "popping" w słuchawkach po czym jeden przeraźliwy sygnał zwarcia,który trwa tak długo dopóki nie odłączy się zasilania do karty*

frustruje mnie ta sytuacja i czy jest może coś co można z tym zrobić...poza stwierdzeniem,że karta jest zepsuta ?

bardzo dziękuje za pomoc

pozdrawiam świątecznie

Mustafito ...
Nic nie zrobisz ten lap nie chce wspolpracowac z ta karta ja przez to przechoddzilem. Nie kupuj karty express card firewire bo to nic nie da. Wewnetrznie jest skppany na chipsecie chyba Rico i niestety same problemy, nawet pod usb mialem problem.

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » sobota 22 gru 2007, 23:10

Korzystając z tego wątku chcialbym sie dowiedziec czy te interfejsy mozna ze soba laczyc - chodzi o polaczenie z takimi samymi interfejsami na zasadzie lancucha - uzyskujac tym samy wiecej wejsc i wyjsc.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 22 gru 2007, 23:13

Sorki moj laptop to byl Dell Inspiron 6400 ,ale problemy mialem identyczne niestety :(

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 22 gru 2007, 23:17

...Sorki moj laptop to byl Dell Inspiron 6400 ,ale problemy mialem identyczne niestety :(...
poprawka trzecia ( juz sam nie pamietam co mialem bo szybko sie go pozbylem) Dell Inspiron 1501 o nim mowilem . To chyba najtanszy z tej serii. Walczylem i niestety poddalem sie interface behringera, novation xio synth, ani fw410 nie chcialy sie dogadac z tym komputerem.

Mustafito

Post autor: Mustafito » niedziela 23 gru 2007, 20:04

......Sorki moj laptop to byl Dell Inspiron 6400 ,ale problemy mialem identyczne niestety :(...
poprawka trzecia ( juz sam nie pamietam co mialem bo szybko sie go pozbylem) Dell Inspiron 1501 o nim mowilem . To chyba najtanszy z tej serii. Walczylem i niestety poddalem sie interface behringera, novation xio synth, ani fw410 nie chcialy sie dogadac z tym komputerem....
kurza twarz tzn,że wtopiłem na maxa !!!???

mam sprzedać lapka czy jak ??

jestem załamany !!!

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » niedziela 23 gru 2007, 20:34

......
Niektórzy próbowali z firewire na slocie PCMCIA- ale na chipie texas instrument- a nie VIA, Nec.
I w pewnych przypadkach problemy się rozwiązały.
Muzyk, gitarzysta

Mustafito

Post autor: Mustafito » niedziela 23 gru 2007, 21:04

A jakiego kompa w razie czego polecałbyś do profesjonalnego nagrywania audio(linia,mikrofony),midi i produkcji na programie Nuendo z masą VSTi ??(muszę się jakoś zabezpieczyć mentalnie na wypadek totalnej odmowy współpracy przez mojego Della,który w sumie wydawał się wypasiony)

Chodzi mi o coś co wrezszcie zaczęłoby działać na pełnych obrotach i było zawsze gotowe do akcji*

jestem muzykiem i dużo podróżuje,chciałbym produkcje z lapka uczynić podstawowym członkiem zespołu i mieć przy okazji przenośne studio
do intensywnego nagrywania wszelakiego rodzaju instrumentów*

bardzo proszę o radę i dziękuje za dotychczasowe

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 23 gru 2007, 21:37

Macbook ma zasilanie w porcie firewire i nie bedziesz musial zasilac interfejsu z zasilacza, co czyni cie bardziej mobilnym.
Ja polecialem w maca, ale przesledz jakies markowe rzeczy typu Sony, Asus .

aros

Post autor: aros » niedziela 23 gru 2007, 21:47

...Macbook ma zasilanie w porcie firewire i nie bedziesz musial zasilac interfejsu z zasilacza, co czyni cie bardziej mobilnym.
Ja polecialem w maca, ale przesledz jakies markowe rzeczy typu Sony, Asus ....
Ja właśnie upatrzyłem sobie model Asus F3E-AP177H . Jest na XP home i ma fire wire oraz 4 porty USB. Myślałem również o jakiejś karcie na f.w ale czytając powyższe wypowiedzi i kilka jescze innych mam obawy czy w ogólw wchodzić w laptopa. Chociaż są ludzie co działają na kartach USB i nie mają problemów. Hmm.. sam juz nie wiem .

ODPOWIEDZ