Witam
Mam zainstalowaną od niedawna kartę EMU 1616M .Podłączyłem do niej gitarę elektryczną ( do gniazda Mic- Lin A w zewnętrznym MicroDock dołączonym do karty EMU).Poprzednio podłączałem gitarę pod wejście liniowe Karty AC97 na płycie głównej ale były opóźnienia teraz z tym nie ma problemu.Chodzi mi o to że chciałem wypróbować gitarę w programie Guitar rig 3 Native Instrument.Program widzi kartę (w Audio Setup wybieram EMU ASIO, pokazuje latencję 10 ms).W Audio Setup w zakładce Routing
są dwie pozycje: INPUTS , OUTPUTS(czyli wejście , wyjście). W outputs pokazuje mi : ASIO OUT 1/2 (tak jakby było wszystko ok).Natomiast w Inputs : not connected (nie podłączone).Generalnie chodzi mi o to że GUITAR RIG nie reaguje w ogóle jak gram na gitarze (nie reaguje nawet tuner) Nie wiem gdzie to ustawić.W programie sterującym całą kartą EMU Patchmix DSP mam włączony panel Dock Mic /Line A (to gniazdo gdzie jest podłączona gitara) i jak gram wskażniki reagują.Natomiast guitar rig nic nie reguje . Proszę o pomoc jeśli ktoś wie gdzie ustawić by guitar rig działał na dźwięki z gitary .
EMU 1616M PCI i Guitar Rig 3
początkujący gitarzysta (gitara elektryczna)