Witam wszystkich :)
Mam nastpujący problem. Nie mogę poradzić sobie z nagrywaniem ścieżki midi w Cubase SX na tzw. żywca. Program zainstalowałem według instrukcji i wszystko niby w porządku, sam proces nagrywania również ustawiony według instrukcji. Włączam nagrywanie, słyszę to co gram na klawiaturze, robię stop a ścieżka pusta (?); nic się nie nagrało. Podłączenie klawiatury do kompa prawidłowe (inne programy działają bez problemów), restartowałem ustawienia midi, sam program, a nawet kompa kilka razy. Za każdym razem ta sama sytuacja. Podczas nagrywania \"krokowego\" wszystko działa w porządku. Nie wiem gdzie szukać przyczyny.
PS. Karta muzyczna to SB Live!
Z góry dzięki za pomocne informacje.
Pozdrawiam
MichalKam
Nagrywanie midi w Cubase SC/Win XP
Re: Nagrywanie midi w Cubase SC/Win XP
...Witam wszystkich :)
Mam nastpujący problem. Nie mogę poradzić sobie z nagrywaniem ścieżki midi w Cubase SX na tzw. żywca. Program zainstalowałem według instrukcji i wszystko niby w porządku, sam proces nagrywania również ustawiony według instrukcji. Włączam nagrywanie, słyszę to co gram na klawiaturze, robię stop a ścieżka pusta (?); nic się nie nagrało. Podłączenie klawiatury do kompa prawidłowe (inne programy działają bez problemów), restartowałem ustawienia midi, sam program, a nawet kompa kilka razy. Za każdym razem ta sama sytuacja. Podczas nagrywania "krokowego" wszystko działa w porządku. Nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Pozdrawiam
MichalKam...
A ustawiłeś w Sb Live! w mixerze, aby zgrywał midi ? Jak tego nie zrobisz, to ci tego nie zgra.
Mam nastpujący problem. Nie mogę poradzić sobie z nagrywaniem ścieżki midi w Cubase SX na tzw. żywca. Program zainstalowałem według instrukcji i wszystko niby w porządku, sam proces nagrywania również ustawiony według instrukcji. Włączam nagrywanie, słyszę to co gram na klawiaturze, robię stop a ścieżka pusta (?); nic się nie nagrało. Podłączenie klawiatury do kompa prawidłowe (inne programy działają bez problemów), restartowałem ustawienia midi, sam program, a nawet kompa kilka razy. Za każdym razem ta sama sytuacja. Podczas nagrywania "krokowego" wszystko działa w porządku. Nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Pozdrawiam
MichalKam...
A ustawiłeś w Sb Live! w mixerze, aby zgrywał midi ? Jak tego nie zrobisz, to ci tego nie zgra.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Re: Nagrywanie midi w Cubase SC/Win XP
Tak. Wszystkie ustawienia w systemie są właściwe. Tak sądze, gdyż jeszcze kilka dni temu zamiast SX stał na nim Cubase VST i działał bezproblemowo.
Pozdrawiam
MichalKam
Pozdrawiam
MichalKam