Mam bardzo dziwny problem.Uzywam Cubase'a SX 1.5 i LE na systemie Os X 10.4 Tiger.
Gdy zalaczam wtyczki VST np.Guitar Rig'a 3 , badz syntezatory NI FM8,MASSIVE pod Cubase'em ( czy to w insert czy na wyjsciu MIDI) , po uruchomieniu odpowiedniej wtyczki nie moge wybrac barw ani nic ustawic.Tak jakby nie dzialal lewy klawisz myszy.Za to prawym moge kliknac na odpowieniej barwie , wlaczyc "rename",enter i jakos wskoczy.Dzieje mi sie to w kazdym instumencie VST jakie wymienilem.W momencie kiedy chcialbym wybrac nowy bank albo ulubione nie jest to juz mozliwe (uzywajac prawego klawisza).
Calkowicie zglupialem dlaczego tak sie dzieje i bardzo mi to utrudnia prace.Dodatkowo powiem ze wszystkie te instrumenty dzialaja elegancko jako Stand Alone.
Probowalem roznych sposobow w SX , LE i nic...
Czy ktos mial taki podobny przypadek? , prosze pomozcie...

2.Czy jest jakis inny sposob zaladowania np.Guitar Riga poza insertem czy master output tak abym nagral juz sciezke przepuszczona przez GR3 i nie obiazal kompa nalozona wtyczka?.
Dodatkowo powiem ze po nagraniu jest czysta gitara a gdy chce przepuscic ja przez GR3 jako przez normalny efekt wychodzi mi cisza.Tak jakby sygnal wchodzil a nie wychodzil z GR3.Powtazam ze dzieje sie to tylko w Cubase a na stand alone wszystko dziala perfekcyjnie...
Dzieki bardzo za wszelkie wskazowki i podopowiedzi.
Pozdrawiam