Logic Platinum 5.5.0

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Panoramiks
Logic Platinum 5.5.0

Post autor: Panoramiks » środa 28 lis 2007, 01:45

Witajcie,
Kurka wodna, mam problem. Dostałem pare utworów muzycznych (sesji) zapisanych właśnie w tym programie, którego nigdy wcześniej nie używałem, nawet nie widzialem go na oczy. Teraz jak chce otworzyć jakąkolwiek sesje, którą dostałem na płycie program wyświetla info, że nie jest to "logic song" i generalnie lipa nic dalej się nie dzieje. Co robie źle?

Z innej beczki, to nawet nie doszedłem do tego jak cokolwiek nagrać na tym całym Logicu. Nie doszedłem również do tego jak załadować Wav'a do tego dziwnego programu . Chyba jestem nie wystarczająco doedukowany programowo .

Pozdrawiam i będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Lubie, długie bezsenne noce.

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Logic Platinum 5.5.0

Post autor: stevelukather » środa 28 lis 2007, 07:55

...Witajcie,
Kurka wodna, mam problem. Dostałem pare utworów muzycznych (sesji) zapisanych właśnie w tym programie, którego nigdy wcześniej nie używałem, nawet nie widzialem go na oczy. Teraz jak chce otworzyć jakąkolwiek sesje, którą dostałem na płycie program wyświetla info, że nie jest to "logic song" i generalnie lipa nic dalej się nie dzieje. Co robie źle?
Projekt Logica 5.x to plik z rozszerzeniem .lso i musi sie dac otworzyc pod Logiciem ale nigdy pod innym softem.

Z innej beczki, to nawet nie doszedłem do tego jak cokolwiek nagrać na tym całym Logicu..

Pozdrawiam i będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki....
Wskazowka jest taka,ze lepiej popros kolege,zeby wyedytowal ci sesje od 1 taktu i wtedy zaimportujesz slady do softu w ktorym pracujesz,albo niech zrobi export do sesji OMF,ktora czyta kazdy inny soft,bo inaczej bedziesz przez miesiac poznawal Logica zamiast zrobic to co trzeba,a w wolnych chwilach polecam edukacje,nie tylko Logica ale Sonara,PT,Cubase,to sie naprawde przydaje........znam to z autopsji.

Nie doszedłem również do tego jak załadować Wav'a do tego dziwnego programu . Chyba jestem nie wystarczająco doedukowany programowo
Jak w kazdym sofcie...........import audio file,albo przeciagnac go do aranzu z dysku.
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 28 lis 2007, 08:01

Aha,wersja 5.5.0 byla skopana,cos tam nie dzialalo jak trzeba i szybko Emagic wypuscil 5.5.1,wiec polecam update http://www.apple.com/support/emagic/ i ponizej jest DOWNLOADS nacisnij na ....by clicking here,jak masz wersje O2,to niestety musisz poszukac gdzie indziej.........
[addsig]

Awatar użytkownika
Panoramiks

Post autor: Panoramiks » środa 28 lis 2007, 12:21

Stevelukather dziękuje za pomoc. Utwory mają faktycznie rozszerzenie .lso ale i tak ten program ich "nie widzi". A jesli chodzi o Wav'y to robiłem tak jak mówisz (open file, import file, przeciągałem z dysku do okna programu i nic!). No ale nie istotne poddalem sie juz, wymysle co innego . Pozdrawiam.
Lubie, długie bezsenne noce.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 28 lis 2007, 12:25

... Stevelukather dziękuje za pomoc. Utwory mają faktycznie rozszerzenie .lso ale i tak ten program ich "nie widzi". A jesli chodzi o Wav'y to robiłem tak jak mówisz (open file, import file, przeciągałem z dysku do okna programu i nic!). No ale nie istotne poddalem sie juz, wymysle co innego . Pozdrawiam. ...
Pewnie masz nie odpalona karte w Audio->Audio hardware & drivers zakladka DRIVER 2 ptaszek przy ASIO,jesli korzystasz z ASIO i clock source-nazwa drivera karty.
[addsig]

mirek1962

Post autor: mirek1962 » środa 28 lis 2007, 12:37

... Stevelukather dziękuje za pomoc. Utwory mają faktycznie rozszerzenie .lso ale i tak ten program ich "nie widzi". A jesli chodzi o Wav'y to robiłem tak jak mówisz (open file, import file, przeciągałem z dysku do okna programu i nic!). No ale nie istotne poddalem sie juz, wymysle co innego . Pozdrawiam. ...
Aż się wierzyć nie chce, że nie widzi....

ODPOWIEDZ