Spolszczenie Cubase
chcę zapytać czy zna ktoś link do strony ze spolszczeniem cubesa? i czy w ogóle jest dostępne spolszczenie do tego programu
Re: Spolszczenie Cubase
...chcę zapytać czy zna ktoś link do strony ze spolszczeniem cubesa? i czy w ogóle jest dostępne spolszczenie do tego programu...
Co to jest cubes?
Co to jest cubes?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Pogadaj z dystrybutorem - Audiofactory. Dowiesz się ile kosztuje Cubase i spolszczenie.
hehe :)
ogolnie to widzialem niedawno ksiazke o produkcji muzyki czy jakos tak, ktora w zasadzie cala sie opierala na Cubase. Byla tak napisana ze bez problemu zastapi instrukcje obslugi;)
ogolnie to widzialem niedawno ksiazke o produkcji muzyki czy jakos tak, ktora w zasadzie cala sie opierala na Cubase. Byla tak napisana ze bez problemu zastapi instrukcje obslugi;)
ucz sie jezykow
kazdy powazny program jest po angielsku czasem po niemiecu a z zadka po francusku
nie licz na spolszczenia bo to wiecej szkodzi niz daje pozytku
kazdy powazny program jest po angielsku czasem po niemiecu a z zadka po francusku
nie licz na spolszczenia bo to wiecej szkodzi niz daje pozytku
- wishmaster
Tak, tak.
Dzisiaj zeby pozadnie wymiatac w domowym studio musisz byc multidyscyplinarny
Nikogo nie zaiteresuja drugie "dzwony rurowe", tudziez inne arcydzielo jesli nagrasz je brzydko, brzmienie
bedzie amatorskie itd. Co prawda malo ktory z tutejszych forumowiczow
jest zdolny stworzyc cos ciekawego, ale za to jak to brzmi! A ze po drodze jeszcze, w trakcie "procesu tworczego" nabywa sie szereg specjalizacji (zwlaszcza stricte technicznych) i czlowiek staje sie poliglota
(jesli nie znasz przynajmniej angielskiego - to co z Ciebie za muzyk) - o tym juz nie wspomne
Takie buty.

bedzie amatorskie itd. Co prawda malo ktory z tutejszych forumowiczow
jest zdolny stworzyc cos ciekawego, ale za to jak to brzmi! A ze po drodze jeszcze, w trakcie "procesu tworczego" nabywa sie szereg specjalizacji (zwlaszcza stricte technicznych) i czlowiek staje sie poliglota
(jesli nie znasz przynajmniej angielskiego - to co z Ciebie za muzyk) - o tym juz nie wspomne

sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty
niestety bez angielskiego ani rusz......nie tylko w programach muzycznych ale praktycznie we wszystkich powazniejszych
Arek - Radzyń Podlaski
ja tam zawsze wolalem grzebac w programach, a instrukcje czytalem tylko w wyjatkowych okolicznosciach. nie wiem, jakos sprawialo mi to zawsze przyjemnosc odkrywanie programu krok po kroku, po nitce do klębka

...kazdy powazny program jest po angielsku ...
Hmmm, odważna teza z tym wyróżnikiem programów "poważnych".
Systemy komputerowe, większość "poważnych" programów użytkowych i profesjonalnych programów projektowych (np. chociażby AutoCad - Autodesk, Macrostation) itd są również w języku polskim. Klasyka narzędzia informatycznego prowadzenia przedsiębiorstwa - SAP - potężny i bardzo kosztowny system jest również w języku polskim. Możnaby długo wyliczać.
W niszy programów muzycznych jest rzeczywiście praktyka ograniczania się głównie do języka angielskiego, choć teoretycznie jest to niezgodne z dyrektywami UE. Myślę jednak, że jak euroadministracja się obudzi wymusi w tej sprawie jakieś zmiany (niedawno "siłę" urzędników unijnych odczuł na własnym koncie sam Microsoft).
Są również "poważne" programy muzyczne niedostępne w wersji anglojęzycznej (chociażby świetny SOL2 dostępny wyłącznie w wersji japońskojęzycznej).
Hmmm, odważna teza z tym wyróżnikiem programów "poważnych".
Systemy komputerowe, większość "poważnych" programów użytkowych i profesjonalnych programów projektowych (np. chociażby AutoCad - Autodesk, Macrostation) itd są również w języku polskim. Klasyka narzędzia informatycznego prowadzenia przedsiębiorstwa - SAP - potężny i bardzo kosztowny system jest również w języku polskim. Możnaby długo wyliczać.
W niszy programów muzycznych jest rzeczywiście praktyka ograniczania się głównie do języka angielskiego, choć teoretycznie jest to niezgodne z dyrektywami UE. Myślę jednak, że jak euroadministracja się obudzi wymusi w tej sprawie jakieś zmiany (niedawno "siłę" urzędników unijnych odczuł na własnym koncie sam Microsoft).
Są również "poważne" programy muzyczne niedostępne w wersji anglojęzycznej (chociażby świetny SOL2 dostępny wyłącznie w wersji japońskojęzycznej).