Czy ktoś wie, gdzie znajduje sie w Warszawie serwis kart E-MU ?
Chodzi o wyjścia liniowe w 1212m, któte to działaja różnie, w zależności od włożenia jack-a. Raz OK., a nieraz trzeba je trochę wyciągnąć z gniazda, żeby było znowu dobrze. To staje sie nieznośne i upierdliwe, wiem, że nie tylko ja mam z tym kłopot.
Ktoś kiedyś podawał na forum, ale nie mogę tego znalexć. Proszę zatem o wskazówkę.
Serwis E-MU
Re: Serwis E-MU
znaczy sie jak to troche wyciagnac? - jak wyciagniesz troche to mozesz nie miec symetrycznego sygnalu i podac na piny jacka nie to co trzeba
serwisu nie ma - odsyla sie do sklepu w ktorym sie kupilo
lepiej znajdz kogos z dobra stacja lutownicza(serwis komorek czy cos) i kup nowe gniazdko niech ci zmienia
a jesli nie laczy bo sie wyrobilo(dlatego kupuje sie mikser by nie przelaczac za czesto bo to zle wplywa na gniazda) to poprostu wyjmij karte i podegnij blaszki w srodku - nie powinno byc to trudne bo to duzy jack
serwisu nie ma - odsyla sie do sklepu w ktorym sie kupilo
lepiej znajdz kogos z dobra stacja lutownicza(serwis komorek czy cos) i kup nowe gniazdko niech ci zmienia
a jesli nie laczy bo sie wyrobilo(dlatego kupuje sie mikser by nie przelaczac za czesto bo to zle wplywa na gniazda) to poprostu wyjmij karte i podegnij blaszki w srodku - nie powinno byc to trudne bo to duzy jack
Ja to wszystko wiem, ale przyczyna tkwi we wnętrzu gniazda i nie mogło sie wyrobić, bo mało eksploatowany, jest mixer. Jedno wyjście kanału, bodajże L, gra tylko jak się jacka nie wepchnie do samego końca. To napewno nie jest w porządku, ale na miksie i na paczkach jest dobrze, co mnie dziwi, tylko to nie jest podejście profesjonalne, może się zemścić i muszę z tym zrobić porządek. A karta z polskiego sklepu, tylko już po gwarancji.
a czy kabel jest w porzadku??
dostep do gniazda to nie problem - wymienic je tez praktycznie zaden klopot
dostep do gniazda to nie problem - wymienic je tez praktycznie zaden klopot
Kable mam zawodowe, Klotz na Neurtik-u.
Wcześniej bałem się grzebać, bo roboty było trochę i nie mogłem sobie pozwolić na chociażby tygodniową pauzę serwisową.
A teraz jak już okres objety gwarancją minął, choć dalej brak czasu, trzeba będzie zrobić z tym porządek.
A swoją drogą to wiele osób miało ten, nazwijmy to feler i kiedy mówiłem, jak sobie chwilowo poradziłem, to byli wdzięczni, bo każdy za czymś goni, a awaria pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie.
Ta tym forum, ktoś podawał namiary na serwis Creative w Warszawie, ale za śwat nie mogę znaleźć. Podumałem, że podjadę i mi zrobią na poczekaniu, było by najprościej, może wiedzą z autopsji, jak sie praed tym uchronić na przyszłość i przetestują przy okazji.
A póki co, dzięki za zainteresowanie i komentarz.
Pozdrawiam.
Wcześniej bałem się grzebać, bo roboty było trochę i nie mogłem sobie pozwolić na chociażby tygodniową pauzę serwisową.
A teraz jak już okres objety gwarancją minął, choć dalej brak czasu, trzeba będzie zrobić z tym porządek.
A swoją drogą to wiele osób miało ten, nazwijmy to feler i kiedy mówiłem, jak sobie chwilowo poradziłem, to byli wdzięczni, bo każdy za czymś goni, a awaria pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie.
Ta tym forum, ktoś podawał namiary na serwis Creative w Warszawie, ale za śwat nie mogę znaleźć. Podumałem, że podjadę i mi zrobią na poczekaniu, było by najprościej, może wiedzą z autopsji, jak sie praed tym uchronić na przyszłość i przetestują przy okazji.
A póki co, dzięki za zainteresowanie i komentarz.
Pozdrawiam.
Też miałem podobny problem, ale odesłałem kartę do sklepu. Swoją drogą jestem ciekaw czy ktoś naprawia karty E-mu. Niedługo kończy mi się gwarancja a skoro są one takie awaryjne...
Piotrek
Właśnie szukam odpowiedzi na to pytanie, pewnie nie tylko ja.
...Też miałem podobny problem, ale odesłałem kartę do sklepu. Swoją drogą jestem ciekaw czy ktoś naprawia karty E-mu. Niedługo kończy mi się gwarancja a skoro są one takie awaryjne......
no strasznie awaryjne - raptem 3 problemy na forum.......
no strasznie awaryjne - raptem 3 problemy na forum.......