Cubase SX3 + instrumenty VST

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
glon
Cubase SX3 + instrumenty VST

Post autor: glon » środa 17 paź 2007, 13:28

Witam. Wiem ze ten post moze sie juz wala od dlugiego czasu na forum. ale jednak nie znalazlem odpowiedzi na problem.
Kozystalem z ustawien systemu na www.musicxp.net, ustawialem uslugi w windowsie itp. Moja konf. to Sempron 3400+ socket AM2, plyta ASUS M2N4 SLI, 2gb ramu, dysk 250 SATA II , EMU0404. Zazwyczaj w cubase robie na MIDI +reason na rewire +miroslav philharmonic +hypersonic 2 no i przy 5- 7 sciezkach jakl odsluchuje to komp mi nie wyrabia, nie jest tak ze wogle nie moge nic sluchac..ale przeskakuje widac ze meczy sie. Macie moze jakas strone z ustawieniami XP z SP2 zeby ladnie wszystko gralo...nie chodzi mi o 80 sciezek bez skakania...jak ktos juz pisal...chodzi o max 15 sciezek zeby ladnie graly i nie zjadaly mi calego kompa.
Prosze o linki gdzie moglbym jeszcze cos poczytac...serio szukalem juz duzo tego..nawet mam 2 profile sprzetowe jeden normalny, drugi do muzy i tak nie dziala jak powinno...chyba ze rozwiazaniem bedzie 2-jajowiec:) pozdrawiam

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Cubase SX3 + instrumenty VST

Post autor: Soundscape » środa 17 paź 2007, 13:35

Problemem moim zsaniem jest tu Sempron. Niestety te procesory, tak samo jak Celerony, nie nadają się do audio w takich wymiarach. Kup Athlona 64 X2 4200+ na AM2. Wydatek jakiś 260 PLN. Sam mam ten procek, ale tylko 1GB ramu jak narazie. Cubase ciągnie teraz od 8-u do 10-u Massive-ów (Przy 7 ms latencji.)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 17 paź 2007, 13:42

Przepraszam, nie "zsaniem@, tylko zdaniem.

glon

Post autor: glon » środa 17 paź 2007, 13:50

...**********************
Problemem moim zsaniem jest tu Sempron. Niestety te procesory, tak samo jak Celerony, nie nadają się do audio w takich wymiarach. Kup Athlona 64 X2 4200+ na AM2. Wydatek jakiś 260 PLN. Sam mam ten procek, ale tylko 1GB ramu jak narazie. Cubase ciągnie teraz od 8-u do 10-u Massive-ów (Przy 7 ms latencji.)...
aha, rozumiem...hm no ja mam latencje 20 ms :) i wtedy troche skacze...faktycznie chyba jednak skusze sie na 2 jajowca bo on jest za jakies 315 zl :)dzieki za info. jakby ktos mial jakis patent na ustawienia to prosze o linka albo coś . pozdrawiam!

ODPOWIEDZ