Program do grania stylami z ręki?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
cocktailmusic
Program do grania stylami z ręki?

Post autor: cocktailmusic » środa 29 sie 2007, 19:12

Witam, czy słyszeliście mozże o programie do grania stylami z "reki" tak jak na keyboardzie?
Wiem że jest coć takiego jak One Man Band który gra stylami Yamahy.
A czy może jest coś do grania stylami Rolanda?
Będę wdzięczny za wypowiedzi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: Program do grania stylami z ręki?

Post autor: Tadeo » czwartek 30 sie 2007, 09:05

tez sie dziwie ze jeszcze czegos takiego nie wymyslili......keyboard działałby jako kontroler
W programie programujemy paterny z brzmieniami wybranych vst a z klawisza sterujemy akordami, wciskamy przejscia czy wybieramy bogatosc danego paternu 9zwr/ref) intro ending i inne....
do tego za pomocą kontrolerów mozemy edytować przebiegi poszczególnych parti wpływając na filtry i ich rezonanse czy nasycenie sladu dowolnym efektem...
hhmmm

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 30 sie 2007, 09:14

...Witam, czy słyszeliście mozże o programie do grania stylami z "reki" tak jak na keyboardzie?

Jesli dobrze zrozumialem, chodzi Ci o program w stylu Band in a box. Jest takich kilka, ale ten jest chyba najbardziej popularny.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » czwartek 30 sie 2007, 12:46

......Witam, czy słyszeliście mozże o programie do grania stylami z "reki" tak jak na keyboardzie?

Jesli dobrze zrozumialem, chodzi Ci o program w stylu Band in a box. Jest takich kilka, ale ten jest chyba najbardziej popularny....
Źle zrozumiałeś !
Band In A box działa na zasadzie wpisywania akordów i na ich podstawie generuje akompaniament,a ja pytam o program działający jak keyboard ,mam na myśli granie akordów lewą ręką.
One Man Band - działa na takiej zasadzie ,ytlko że on "gra" stylemi Yamahy i do tego fatalnie ,a ja szukam czegoś co grało bu stylami rolanda.
wiem ,można by style przekonwertowac ,ale to juz nie to samo bo następuje ingerencja w kontrolery midi.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 30 sie 2007, 17:04

...Witam, czy słyszeliście mozże o programie do grania stylami z "reki" tak jak na keyboardzie?...

Było już wiele razy o tym na forum, niestety jak dotąd nie ma stricte takiego programu . Jedyna nadzieja w koledze Włodku G.
Może kiedyś ...
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ