Blue Tubes v3 - Limiter LM2S

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:
Blue Tubes v3 - Limiter LM2S

Post autor: Kuma » wtorek 28 sie 2007, 02:03

Witam

Odpaliłem zestaw Blue Tubes 3 i mam ciekawą historię: w limiterze LM2S - nie ma suwaków equalizera , mimo że być powinny. Jest to najaktualniejsza wersja 3.2, autoryzacja przebiegła bez problemów(pełna wersja).

Czy ktoś z Was używa tych wtyczek w wersji 3?
Ciekawy jestem, czy to jakiś chochlik w moim starym kompie(P4 2.6HT, XP pro sp2, Cubase SX2), czy błąd w programie? W sumie nie korzystałem wcześniej z EQ w tym pluginie, ale sprawa jest ciekawa, bo w wersji 2 wszystko było, a tutaj widzę suwaki tylko na obrazku w instrukcji .

pozdr
bębniarz

Zbynia

Re: Blue Tubes v3 - Limiter LM2S

Post autor: Zbynia » wtorek 28 sie 2007, 13:33

u mnie byly - moze odpaliles zwykly lm2......ten niebieski - lm3 jest ciemnogranatowy.....po prawej pod lampami sa suwaki.....i przycisk pre....

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » wtorek 28 sie 2007, 21:51

...u mnie byly - moze odpaliles zwykly lm2......ten niebieski - lm3 jest ciemnogranatowy.....po prawej pod lampami sa suwaki.....i przycisk pre.......
Wiem co odpalam, Zbynia .
Miałem wersję Blue T. 2, a teraz kupiłem upgrade do 3 i obie wersje egzystują w kompie niezależnie.
Jak już pisałem w wersji 2 jest equalizer w tym limiterze, a w wersji 3 też jest, ale u mnie bez suwaków, są opisy pasm, jest linia zerowego poziomu, jest przycisk "pre/post", nawet napis "equalizer", ale SUWAKÓW NIE MA - jaja jakieś .
Co ciekawe, odpaliłem sobie w ProToolsie ten limiter i ..zobaczyłem suwaki . Wychodzi na to, że RTAS jest ok, a VST nie, albo Cubase ma problem, tylko z jakiej parafii .
Dziwne to.

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 28 sie 2007, 21:55

VST nie, albo Cubase ma problem

SX2 dosc stary jest... moze o to chodzi?

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » środa 29 sie 2007, 01:29

Stary, ale jary . Może to to, kto wie..
No ciekawe, w Google też cisza w ogóle na ten temat. Wydaje się, że nie są to hiper-popularne wtyczki, albo tylko ja mam taką sytuację. System(XP pro) stoi już min. ze trzy lata, może czas na odświeżenie. A i komp by się przydał mniej przeterminowany .
Jakkolwiek cała reszta wtyczek z zestawu działa i wyświetla się bez braków.

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 29 sie 2007, 09:21

...Stary, ale jary . Może to to, kto wie..

Wyprobuj na Reaperze.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ