Błąd instalacji sterowników - kod 39

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
djx76
Błąd instalacji sterowników - kod 39

Post autor: djx76 » czwartek 02 sie 2007, 15:19

Koledzy prosze pomóżcie bo już jestem bliski albo załamania albo wywalenia urządzenia przez okno i to bez przesady :/
Zainstalowałem od nowa system (winda xp service pack 2) i za żadne skarby nie moge zainstalować behringera bca2000,przy wszystkich sterach wyskakuje że nie można uruchomić tego sprzętu,wystapił błąd podczas instalowania tego sprzetu Behringer bca2000wdm,system windows nie moze załadować sterownika urzadzenia dla tego sprzętu,sterownik moze być uszkodzony lub nieobecny (kod39).Próbowałem już wszystkich możliwych sterów i nic w kółko to samo.Nadmienie że na poprzednim systemie poszło i działało bez problemu,więc co jest teraz what da f...k !
Wcześniej zainstalowałem viste ale nie poszedł więc format C i wróciłem na xp i na xp też nie idzie - wyskakuje żółty wykrzyknik na urzadzeniu i nie moge nic zrobić.
Pomóżcie - pozdrawiam
Piotr
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

EMD

Re: Błąd instalacji sterowników - kod 39

Post autor: EMD » czwartek 02 sie 2007, 22:57

Zobacz tu - link
Zwłaszcza pierwsze posty są pomocne.

Po pierwsze pamiętaj, że instalujesz najnowszy sterownik i dopiero potem włączasz BCA. Jeżeli zrobiłeś inaczej to właściwie musisz postawić system na nowo.
Po drugie - czy masz najnowsze stery 2.1.0.6? Jeżeli one Ci nie działają to spróbuj z rozpakowaniem 2.0.0.3 lub 2.1.0.1 i podmianą DLLi. Opis znajdziesz pod podanym wyżej linkiem.
A dodatkowo wyłącz w Windzie limitowanie prądu na portach USB.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » piątek 03 sie 2007, 00:08

Dzięki za rady,jeżeli mógłbyś szerzej opisać tą wymiane dll-i itp i to wyłączanie energii usb to byłbym wdzięczny.Może jeszcze ktoś pomoże - zlitujcie się koledzy-mam full projektów i głuche urządzenie
zainstalowałem na początku soft 21.01 nie poszedł - potem 21.06 - nie poszedł - potem inne też lipa
Jeżeli ktoś mógłby opisać krok po kroku co zrobić żeby uruchomiło się to ustrojstwo to będe krewny brovarka
ps.instalacja windy w ostateczności chyba bo system świeży .....
prosze o pomoc ...........
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » piątek 03 sie 2007, 00:35

...Dzięki za rady,jeżeli mógłbyś szerzej opisać tą wymiane dll-i itp i to wyłączanie energii usb to byłbym wdzięczny.Może jeszcze ktoś pomoże - zlitujcie się koledzy-mam full projektów i głuche urządzenie
zainstalowałem na początku soft 21.01 nie poszedł - potem 21.06 - nie poszedł - potem inne też lipa
Jeżeli ktoś mógłby opisać krok po kroku co zrobić żeby uruchomiło się to ustrojstwo to będe krewny brovarka
ps.instalacja windy w ostateczności chyba bo system świeży .....
prosze o pomoc ........... ...
Zrob przywrocenie systemu do daty przed instalacja Behringera.
Odpal program CCleaner.
Usun wszystkie smieci z rejestru.
Sprawdz, czy Behringer przypadkiem nie siedzi w Dodaj usun programy.
Sprawdz, czy nie ma katalogu behringera lub plikow z nim zwiazanych.
Jesli sa - wywal je.

Odlacz wszystkie urzadzenia z portow USB.

Zainstaluje ostatnie sterowniki.
Podlacz BCA.
Przejdz automatyczny proces instalacji.

Sprobuj odpalic sprzet i sprawdz czy dziala.

Jesli masz mozliwosc - kup sobie HUB z zasilaniem zewnetrznym i przez niego podlacz BCA.

Jesli nie dziala - nie poddawaj sie ;) Sprobuj np. z innym portem USB.

pozdro

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 08 sie 2007, 00:53

Próbowałem wszystkiego - nic-nic-nic
może jeszcze jakieś pomysły ? sugestie ? pomocy !

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 08 sie 2007, 09:10

panel sterowania->system->menadzer urzadzen->magistrala usb

przegreb wszystkie pady i wszedzie wylacz oszczedzanie energii

zainstaluj sterownik - powinien sie zainstalowac bez klopotu
ale zanim to nastapi podlacz bca i zobacz czy system wykryje urzadzenie(nic nie instaluj)

Awatar użytkownika
mr_Qmann

Post autor: mr_Qmann » środa 08 sie 2007, 13:07

witam!
z doswiadczenia: pojda ci tylko sterowniki 1.x, nie ma szans na odpalenie 2.x.. pomaga jedynie wymiana sprzetu u producenta - nie wiem jak to jest obecnie ale mi z rok temu wymienili na nowy (a wymieniali 2 krotnie, pierwszy raz przyslali sprzet z takim samym problemem, potem juz dobry i zawsze sie sterowniki 2.x instalowaly).. jezeli nie masz 1.x pisz, ja gdzies je znajde..
pzodrawiam

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 14 sie 2007, 04:06

po 4 dniach walki wreszcie poszło :)
najpierw należało zainstalować stare stery a potem aktualizować najnowszymi i lata na najnowszych - Dziękuje za wszystkie rady i sugestie.
pozdr.
ps.<.> ----> tyle brakowało a bca wylądował by na ścianie i to bez przesady

Awatar użytkownika
lukashhh1

Post autor: lukashhh1 » sobota 02 maja 2009, 13:47

Witam... podpinam sie pod temat, mam przypadek chyba beznadziejny...

Zainstalowałem świeżą Windę xp Professional SP2, aktualizacje, sterowniki itd...

Włozyłem karte ESI Maya 44 e ( na slocie PCI Express ), instaluje sterowniki i... komunikat taki jak u kolegi, autora postu głównego...

Błąd 39, nie mozna zainstalowac sterowników...

czy możliwe, że uszkodzona jest karta albo płyta główna?

poprzednio miałem ESI Juli@, odinstalowałem ja i zainstalowałem potem ESI Maya 44e, i było wszystko dobrze...

Po reinstalacji systemu ( instalka od nowa ) sa kłopoty...

czy ktos może mi pomóc lub podpowiedzieć, co to może być...?
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
Krisstoff

Post autor: Krisstoff » wtorek 31 maja 2011, 20:24

...Zobacz tu - link
Zwłaszcza pierwsze posty są pomocne.

Po pierwsze pamiętaj, że instalujesz najnowszy sterownik i dopiero potem włączasz BCA. Jeżeli zrobiłeś inaczej to właściwie musisz postawić system na nowo.
Po drugie - czy masz najnowsze stery 2.1.0.6? Jeżeli one Ci nie działają to spróbuj z rozpakowaniem 2.0.0.3 lub 2.1.0.1 i podmianą DLLi. Opis znajdziesz pod podanym wyżej linkiem.
A dodatkowo wyłącz w Windzie limitowanie prądu na portach USB.
...

Witam Serdecznie!

Zalogowałem się, ponieważ od kilku dni bezskutecznie próbuję zainstalować sterowniki do omawianego tutaj urządzenia Behringer BCA 2000. Patenty które mogłem przeczytać w tym wątku, zostały już przerobione. Jest tak, że instalacja częściowo się odbywa, ale za każdym razem mam info, że wystąpił problem i urządzenie może działać niepoprawnie. I nie działa. Pracuję głównie na Fruity Loops. Windows w ogóle nie widzi tej karty, ale FL widzi, tyle tylko że w sekcji AUDIO. Odpalam i normalnie słyszę dźwięk a karta sygnalizuje poprawne działanie. Gdzie tkwi problem? W sekcji MIDI. FL widzi kartę w zakładkach, ale próba jej ustawienia jako domyślnego urządzenia midi kończy się komunikatem, że identyfikator tego urządzenia pozostaje poza zakresem tego systemu. Port ustawiony na 16, ale co bym nie wpisał to i tak pojawia się ten sam komunikat o tym, że jest poza zakresem.Innymi słowy Error.
System postawiony był kilka dni temu. Windows Professional SP2. Dodam, że lat temu ze 2 karta normalnie pracowała i to na starszych sterownikach. Tym razem przeleciałem wszystkie możliwe jakie są dostępne on line i niestety ciągle jest ten sam problem. Nie można załadować sterownika do czegoś, co w menedżerze urządzeń widnieje z żółtym wykrzyknikiem jako Behriger BCA2000WDM V2.1.0.6. Powyżej w menedżerze jest drugi podobny wpis: Behriger BCA2000 V2.1.0.6. i wykazuje on jak najbardziej poprawne cechy funkcjonowania.

Drodzy mili! Usilnie proszę o pomoc! BCA-2000 który posiadam jest z tej drugiej, poprawionej serii. Nie ma więc mowy o jego wadzie fabrycznej tym bardziej, że jak już napisałem kiedyś normalnie działał, a potem przeleżał w pudełku ze dwie wiosny.

Wniosek mój jest taki. Nie mogę załadować sterownika odpowiedzialnego za sekcję MIDI.
Raz jeszcze baaaardzo proszę o ewentualną pomoc i sugestie.

Krzysiek
[addsig]
Człowiek który wypluł nerwy, nie mogąc zainstalować karty Behringer BCA-2000!

ODPOWIEDZ