Free Filter

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Ja-cek
Free Filter

Post autor: Ja-cek » wtorek 15 kwie 2003, 10:42

Pytanko do użytkowników Free Filter'a Steinberga:

Problem jest taki, wszystko ładnie gra, filtr "nauczył się" source'a i destination'a, brzmienie, że buty spadają, ale po zrenderowaniu tego w WaveLabie gdzieś to ginie, nie brzmi już tak, jakbym chciał. Ktoś tu niedawno coś o Free Filter'ze wspominał, więc liczę, że uda się ten problem rozwiązać.

Z góry (lub z dołu) dziękuję.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
OYCIECPIOTR

Re: Free Filter

Post autor: OYCIECPIOTR » wtorek 15 kwie 2003, 13:32

...Pytanko do użytkowników Free Filter'a Steinberga:

Problem jest taki, wszystko ładnie gra, filtr "nauczył się" source'a i destination'a, brzmienie, że buty spadają, ale po zrenderowaniu tego w WaveLabie gdzieś to ginie, nie brzmi już tak, jakbym chciał. Ktoś tu niedawno coś o Free Filter'ze wspominał, więc liczę, że uda się ten problem rozwiązać.

Z góry (lub z dołu) dziękuję....

Może palnę głupotę, ale czy próbowałeś obu wersji, tzn. VST i Dx?

Może VST bardziej WaveLabowi podpasuje, w końcu to rodzinka? FF testowałem jeden dzień i nauczyłem się jednego, że jakość wyjściowa jest ściśle zależna od jakości pliku referencyjnego, np. wave wyciągnięte z MP3 bym odradzał (pliki z internetu). W ostateczności, jeśli masz taką możliwość, sprawdź jak działa FF na innych edytorach: z Sound Forge na przykład bardzo dobrze współpracował. Inną sprawą jest czujne korzystanie z funkcji morph, bo za dużo % może dać głupi efekt.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » środa 16 kwie 2003, 09:34

Dzięki za pomoc, nie jestem siur, czy VST czy DX bo władował mi się ani tu ani tam w WaveLabie tylko w liście na której też są wymienione: VST i DirectX tyle że poniżej.

www.surogat.pl

R.B.

Post autor: R.B. » czwartek 17 kwie 2003, 13:36

Czesc !

Mam pytanko?

jak nauczyć Free Filter brzmienia bo właśnie siedze i nic mi nie wychodzi.

Liczę na Waszą pomoc,z góry dzięki

Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » czwartek 17 kwie 2003, 14:27

...Czesc !

Mam pytanko?

jak nauczyć Free Filter brzmienia bo właśnie siedze i nic mi nie wychodzi.

Liczę na Waszą pomoc,z góry dzięki

...

Jeśli w WaveLabie, musisz mieć otwarte dwa kawałki, jeden to source, drugi Destiny. I "wciskasz learn source" puszczasz kawałek, jak go zatrzymasz, pojawi się tekst: source learned, potem to samo z Destiny. A później już "Match" stosunek ustawiasz "Morph'em"

www.surogat.pl

ODPOWIEDZ