Problem z exportem The Grand2

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Zbynia
Re: Problem z exportem The Grand2

Post autor: Zbynia » wtorek 24 lip 2007, 01:20

tak

w czym na czym i jak.........

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 25 lip 2007, 09:27

mnei chodzi - ale ja nie mam Cubase 4 - moze tu latka potrzebna do Cubase a nie do Grand :)

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 25 lip 2007, 19:19

...Kiedyś był problem z The Grand 1 i update pomagał... takowy najnowszy do The Grand 2 nie pomaga - kaszani się export, urywa dźwięki i zacina ... Update - 2.3.0.450

Jakieś sugestie?...
A czy robisz to w real time czy przelicza ci "po cichu",pod SX 3,Nuendo tez sa sciemy z export do wave'a,musi isc w czasie rzeczywistym bo francowaty Steinberg ucina wybrzmienie nut albo ignoruje docisk pedalu.
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 26 lip 2007, 05:55

...a i jeszcze jedno - zauwazyłem, że Grand 2 dobrze się zachowuje jako "freeze" wtedy gdzieś tam po cichu do foldera się ładuje i dobrze się wewnętrzenie eksportuje, bez takich artefaktów właśnie. Może to jakiś półśrodek?...
Ale zauwaz,ze FREEZE to nic innego jak zrobienie wave'a na dysku przez soft i zamrozenie pluginu,zaleta niewatpliwa jest to ze w razie checi zmiany dzwieku jednym kliknieciem mozna odmrozic track,wyedytowac i z powrotem zamrozic.Jesli taki styl pracy ci odpowiada,to jak najbardziej jest to politycznie poprawne Pozdrawiam.
[addsig]

ODPOWIEDZ