Konsolidacja "wycinków" w tracku audio - Cubase
Moze ktos wie jak sie wykonuje taka operacje? - chodzi mi o nastepujaca sytuacje - nagralem track basu - w kilku miejscach nozyczkami ow bas pociąlem i poprzesuwalem do linii siatki - no i teraz chcialbym miec z tego jeden slad audio - a nie kilka sampli - ktore mi sie czasem przesuwaja. Na ogol radzilem sobie robiac mixdown danego fragmentu - ale sadze ze jest latwiejsze rozwiazanie. Pod haslem consolidate jest nie na temat :(
Re: Konsolidacja "wycinków" w tracku audio - Cubase
zaznaczasz wszystkie kawalki i szukaj glue split czy cos w ten desen w menu na gorze
nie wiem jak to sie nazywa w cubase
a najlepiej F1 i masz odpowiedz - haslo track edit badz clip edit
a najlepiej F1 i masz odpowiedz - haslo track edit badz clip edit
Nie nie, zaznacz sciezki i zrob "bounce selection", to bedziesz mial w jednym pliku :)
...zaznaczasz wszystkie kawalki i szukaj glue split czy cos w ten desen w menu na gorze
a najlepiej F1 i masz odpowiedz - haslo track edit badz clip edit...
to nie powoduje stworzenia track :) ja znam to funcke - ale i tak wszystko w kawalkach (np. pozniej w exporcie a AAF)
a najlepiej F1 i masz odpowiedz - haslo track edit badz clip edit...
to nie powoduje stworzenia track :) ja znam to funcke - ale i tak wszystko w kawalkach (np. pozniej w exporcie a AAF)
...Nie nie, zaznacz sciezki i zrob "bounce selection", to bedziesz mial w jednym pliku :)...
Dzieki !!!!
pomoglo
Dzieki !!!!
pomoglo
......Nie nie, zaznacz sciezki i zrob "bounce selection", to bedziesz mial w jednym pliku :)...
Dzieki !!!!
pomoglo...
Możesz też kliknąć na prawy ppm i wybrać glue. Audio łączy się tu podobnie jak midi.
Dzieki !!!!
pomoglo...
Możesz też kliknąć na prawy ppm i wybrać glue. Audio łączy się tu podobnie jak midi.
Gram, śpiewam, nagrywam i robię jako producent...
- mlodyGrzesiek
tak, ale przy opcji 'glue' nie mozna uzywac 'fade in/out' na sklejonym tracku. sam nie wiem czemu...