Moźe ktoś z was miał podobny problem? Konfiguracja: IMac 2.16 Intel Core Duo/2gb RAM/MAC OSX 10.4.10 +TC Konnekt 24/driver 1.22.
ostatnio zakupiłem KOnnekta i tyłek.
Nie wspłpracuje z dodanym Cubase LE (wywala program podczas ładowania Assimilator Konnekt). Próbowałem z Cubase SE - to samo.
pomóżcie.
panowie z Audiostacji nie wiedzą o co chodzi.
problem z Konnekt 24 i Cubase LE
Re: problem z Konnekt 24 i Cubase LE
Cubase LE jak i SE które testowałeś to zapewne wersje 3 (lub niższe). Akurat tak się składa, że Cubase dopiero od wersji 4 został napisany na dwie architektury (PowerPC i x86) czyli tzw. Universal Binary. Nie ma co się dziwić, że załączony do karty LE nie chce pracować prawidłowo (w trybie emulacji Rosetta). Zapewne w MAC'u opartym na PowerPC nie byłoby z nim najmniejszych problemów.
Póki co chyba czeka Ciebie przesiadka ja jakiś soft napisany w UB.
Póki co chyba czeka Ciebie przesiadka ja jakiś soft napisany w UB.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
Jeśli wcześniej ma tym MAC'u był zainstalowany sterownik w wersji 1.10 to przez instalacją nowszego należy odinstalować Assimilator. Jak wspomniałem powyżej, Cubase LE nie jest kompatybilny z x86, ale myślę, że powinien ruszyć. Pytanie tylko: "Czy będzie pracował prawidłowo ?". Osobiście testowałem Cubase SL 3 na intelowskim MAC'u, chodził, ale dość wolno i mocno obciążał CPU.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection
problem właśnie w tym ze on sie odpala po wyrzuceniu z katalogu konnekt z applications/libary/audio/plugins/vst/
odpala ale nie widzi konnecta w > sends <
W jaki sposob mozna wyrzucic assimilatora z systemu? czy on sie ładuje w jakis folder?
dzieki za wskazowki.
Po kiego grzyba dedykują współpracy z cubase jak to nie działa? esz, myslałem źe na Macu wszystko będzie prostsze (jestem świeźo po przesiadce)
W jaki sposob mozna wyrzucic assimilatora z systemu? czy on sie ładuje w jakis folder?
dzieki za wskazowki.
Po kiego grzyba dedykują współpracy z cubase jak to nie działa? esz, myslałem źe na Macu wszystko będzie prostsze (jestem świeźo po przesiadce)
...problem właśnie w tym ze on sie odpala po wyrzuceniu z katalogu konnekt z applications/libary/audio/plugins/vst/
Cubase należy najpierw stworzyć FX Track, w nim wybrać interesujący nas plugin, dopiero wtedy będzie on widoczny w > sends <
Cubase należy najpierw stworzyć FX Track, w nim wybrać interesujący nas plugin, dopiero wtedy będzie on widoczny w > sends <