Jak zastąpić ścieżkę stopy?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
genngott
Jak zastąpić ścieżkę stopy?

Post autor: genngott » poniedziałek 11 cze 2007, 22:13

Witka!
Mam pytanko...nagrana perkusja w nuendo 3, każda ścieżka z osobna (co prawda są przesłuchy ale da się znieść) stopa jest straszna porażka... mam pliczek wave pojedyńczej stopki jak to powklejać w miejsca "starej" stopy?( Pomijając ofkors copy/paste)
A i proszę o darowanie sobie odp. typu: "zobacz se w instrukcji" itepe
Dzięki i pozdrawiam
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
NoRd384

Re: Jak zastąpić ścieżkę stopy?

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 11 cze 2007, 22:27

w Logicu była możliwość zamienienia pliku audio do midi i w Twoim przypadku miało by to sens jezeli chodzi o pojedyncza stopę. Do tego jakis darmowy sampler VST i niech wyzwala stopę z jakiejś próbki przez midi.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Peta

Post autor: Peta » wtorek 12 cze 2007, 00:03

Drumagog jest do tego celu idealny tylko troche drogi,jest jeszcze darmowa alternatywa Drum trig

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 12 cze 2007, 00:43

...Drumagog jest do tego celu idealny tylko troche drogi,jest jeszcze darmowa alternatywa Drum trig...
ALE NAJSKUTECZNIEJSZE I NAJTAŃSZE JEST WKLEJANIE
pod spodem tej spierniczonej stopy (zakładam że fajnie zagrane tylko brzmienie leży) bo jesli bębniarz fatalny to lepiej sobie ułożyć track ze wszystkimi niuansami, TO JEST WYKONALNE tylko trza robić robić, phracować phracować phraca czyni wolnym.

Awatar użytkownika
havier3

Post autor: havier3 » wtorek 12 cze 2007, 00:52

KTTrigger też jest ok - do tego darmowy

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » wtorek 12 cze 2007, 01:35

......Drumagog jest do tego celu idealny tylko troche drogi,jest jeszcze darmowa alternatywa Drum trig...
ALE NAJSKUTECZNIEJSZE I NAJTAŃSZE JEST WKLEJANIE
pod spodem tej spierniczonej stopy (zakładam że fajnie zagrane tylko brzmienie leży) bo jesli bębniarz fatalny to lepiej sobie ułożyć track ze wszystkimi niuansami, TO JEST WYKONALNE tylko trza robić robić, phracować phracować phraca czyni wolnym....
hmm no akurat brzmienie nie jest najgorsze jeno troche mu sie (perkmenowi) momentami nie trafiło:) a może poprostu w tych miejscach gdzie spipcył i gdzie dynamika pozostawia wiele do myślenia wkleić jakoś dobrze zagrany jeden kick ? ale choler to są 4 kawałki i każdy średnio po 6 minet... zakleję się na śmierć...
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 12 cze 2007, 12:51

hmm no akurat brzmienie nie jest najgorsze jeno troche mu sie (perkmenowi) momentami nie trafiło:) a może poprostu w tych miejscach gdzie spipcył i gdzie dynamika pozostawia wiele do myślenia wkleić jakoś dobrze zagrany jeden kick ? ale choler to są 4 kawałki i każdy średnio po 6 minet... zakleję się na śmierć......

Najlepiej wybierz najlepsze udeżenie jego stopy i daj wszędzie tam gdzie jest coś nie tak, nagminnie równam bębniarzy albo wręcz robię z nich loopy , stopa jest łatwa, najgorszy jest verbel bo artykulacja na nim jest różna.

Jesli to klient , zapłaci za twoj czas i fajnie, jesli to kolega z twojego zespołu to pokaż mu jak to robić i niech sam zapiernicza wtedy uszanuje twoją pracę i może się zastanowi że nierówno gra, kiedy sam to na własne oczy zobaczy co zagrał.
Zwykle rozmowa z bębniarzami nie należy do latwych, nawet z tymi z najwyższej pułki. A tu kara jak w wojsku hi hi hi

Na wszelkie samo wyrównywacze szkoda pieniędzy, naprawdę są inne wydatki.

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » wtorek 12 cze 2007, 13:11

...
hmm no akurat brzmienie nie jest najgorsze jeno troche mu sie (perkmenowi) momentami nie trafiło:) a może poprostu w tych miejscach gdzie spipcył i gdzie dynamika pozostawia wiele do myślenia wkleić jakoś dobrze zagrany jeden kick ? ale choler to są 4 kawałki i każdy średnio po 6 minet... zakleję się na śmierć......

Najlepiej wybierz najlepsze udeżenie jego stopy i daj wszędzie tam gdzie jest coś nie tak, nagminnie równam bębniarzy albo wręcz robię z nich loopy , stopa jest łatwa, najgorszy jest verbel bo artykulacja na nim jest różna.

Jesli to klient , zapłaci za twoj czas i fajnie, jesli to kolega z twojego zespołu to pokaż mu jak to robić i niech sam zapiernicza wtedy uszanuje twoją pracę i może się zastanowi że nierówno gra, kiedy sam to na własne oczy zobaczy co zagrał.
Zwykle rozmowa z bębniarzami nie należy do latwych, nawet z tymi z najwyższej pułki. A tu kara jak w wojsku hi hi hi

Na wszelkie samo wyrównywacze szkoda pieniędzy, naprawdę są inne wydatki....
hehe tak właśnie zrobię:) "niestety" to kumpel także czeka mnie robuota na friko... ale zastanawia mnie fakt bo kiedyś czytałem jakiś artukuł i koleś miał problem typu: jest ścieżka nagrane setki słów i chciał je wyodrebnić jako każde z osobna... panowie poradzli mu zastosowanie opcji automatycznego degfiniowania regionów w soundforge.Osobiście nigdy nie używałem tej funkcji, ale tak sobie pomyślałem czy gdyby z niej skorzystać i dać paste to czy pliczek nie wklei się we wszystkie zaznaczone markery?
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » wtorek 12 cze 2007, 13:16

jesli to kolega z twojego zespołu to pokaż mu jak to robić i niech sam zapiernicza wtedy uszanuje twoją pracę i może się zastanowi że nierówno gra, kiedy sam to na własne oczy zobaczy co zagrał.
Zwykle rozmowa z bębniarzami nie należy do łatwych, nawet z tymi z najwyższej pułki...
To mi się podoba To prawda że rozmowa z bebniarzami nie należy do łatwych. A spróbuj człowieku cokolwiek zasugerować o "równości grania"...
Ja swoich perkusistów straszyłem, że ich wymienię na automat perkusyjny. Próba, nagle "stop" i tekst: "ale wiesz ten automat nie jest taki drogi...". Po tym należało sie szybko za czymś schować, bo leciały pałeczki...
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 12 cze 2007, 13:55

Zwykle rozmowa z bębniarzami nie należy do łatwych, nawet z tymi z najwyższej pułki...
To mi się podoba To prawda że rozmowa z bebniarzami nie należy do łatwych. A spróbuj człowieku cokolwiek zasugerować o "równości grania"...
To jakaś reguła jest?
drummer

ODPOWIEDZ