Panowie, jak w Logic Pro7 w midi zrobić gliss między dwiema nutami oddalonymi od siebie o dowolny interwał melodyczny i czasowy?
Owszem w matrix edytorze w hyper draw jest bender i można tam modulować wysokość dźwięku, ale tylko o sekundę wielką w górę lub w dół. Ja natomiast potrzebuję
otrzymać glissando np. na przestrzeni oktawy. Czy jest na to jakaś metoda? Proszę o pomoc. W helpach i książkach nie ma nawet słowa "gliss".
Logic Pro7 gliss w midi
Re: Logic Pro7 gliss w midi
Ale to już kwestia instrumentu wirtualnego i jego możliwości. Co za tym idzie automatyki dla niego.
[addsig]
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
Tak, masz rację, oczywiście.
Ale mi chodzi raczej o to, jak to zrobić na poziomie interfejsu,
to znaczy; podobno w jakimś Cubase w odpowiedniku matrix editora bierzesz ołówek i z altem (albo z czymś tam innym) możesz rysować nuty po skosie (a nie, jak zawsze, poziomo) i wówczas automatycznie otrzymujesz gliss taki, jak ci się podoba.
Czy coś takiego jest możliwe w Logic7? Dzięki.
Ale mi chodzi raczej o to, jak to zrobić na poziomie interfejsu,
to znaczy; podobno w jakimś Cubase w odpowiedniku matrix editora bierzesz ołówek i z altem (albo z czymś tam innym) możesz rysować nuty po skosie (a nie, jak zawsze, poziomo) i wówczas automatycznie otrzymujesz gliss taki, jak ci się podoba.
Czy coś takiego jest możliwe w Logic7? Dzięki.
Niestety nie spotkałem się dotad z czymś takim.
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
- astrolaric
Ooo, a w ktorym programie jest cos takiego ze mozna nuty rysowac po skosie? Interesujace.
EE tam
...Panowie, jak w Logic Pro7 w midi zrobić gliss między dwiema nutami oddalonymi od siebie o dowolny interwał melodyczny i czasowy?
Owszem w matrix edytorze w hyper draw jest bender i można tam modulować wysokość dźwięku, ale tylko o sekundę wielką w górę lub w dół. Ja natomiast potrzebuję
otrzymać glissando np. na przestrzeni oktawy. Czy jest na to jakaś metoda? Proszę o pomoc. W helpach i książkach nie ma nawet słowa "gliss". ...
Czy gliss to to samo co uzyskuje sie przez pitch band? Bo nie spotkalem sie z tym okresleniem wczesniej.
Jesli tak to zautomatyzuj pitch bend w edytorze i po krzyku.Trzeba tylko pamietac o ustawieniu zakresu tegoz pitch bandu w plugin'e danego instrumentu.
otrzymać glissando np. na przestrzeni oktawy. Czy jest na to jakaś metoda? Proszę o pomoc. W helpach i książkach nie ma nawet słowa "gliss". ...
Czy gliss to to samo co uzyskuje sie przez pitch band? Bo nie spotkalem sie z tym okresleniem wczesniej.
Jesli tak to zautomatyzuj pitch bend w edytorze i po krzyku.Trzeba tylko pamietac o ustawieniu zakresu tegoz pitch bandu w plugin'e danego instrumentu.
http://profile.myspace.com/szymonszulc