ReBirth

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
cichydd
ReBirth

Post autor: cichydd » wtorek 01 kwie 2003, 22:40

Jak puścić Rebirtha pod Cubase SX ? Nie mogę znaleźć nigdzie Rewire. Jest przycisk w mikserze Show rewire channels ale nic sie nie pokazuje. W instrukcji pisze żeby wybrać kanały Rewire z menu Devices. Ale tam nic takiego nie ma !

Kobe

Re: ReBirth

Post autor: Kobe » środa 02 kwie 2003, 00:41

...Jak puścić Rebirtha pod Cubase SX ? Nie mogę znaleźć nigdzie Rewire. Jest przycisk w mikserze Show rewire channels ale nic sie nie pokazuje. W instrukcji pisze żeby wybrać kanały Rewire z menu Devices. Ale tam nic takiego nie ma !...

Jeśli już skonfigurowałeś dobrze Rebirtha, to bardzo ważna jest KOLEJNOŚĆ uruchamiania programów: najpierw Rebirth, dopiero później Cubase. Inaczej Cubase nie będzie Rebirtha widział.

Może jeszcze coś, ale nie mam teraz Rebirtha zainstalowanego więc polegam tylko na swojej pamięci. Ale ta kolejność, to wiem, że była przy rewire naprawdę ważna.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 02 kwie 2003, 00:50

Niestety ciągle nic. Cubase działa mi od sterownikiem ASIO. Rebirth tego nie obsługuje ale pod DirectX też go nie widzi ! Dziwne - tyle się nasłuchałem o tym ReWire...

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 02 kwie 2003, 08:27

Bład! Najpierw CUBASE, później ReBirth dopiero!!!

W menu DEVICES znajdziesz coś, co ma pożądaną nazwę dla Ciebie - ReBirth:) Kliknij, a otworzy Ci się taki pulpicik, na którym musisz włączyć poszczególne kanały ReBirtha, które wówczas będziesz mógł je kontrolować spod mixera Cubase.

A od czego jest "Help", ha?

Pozdrawiam serdecznie!

Kobe

Post autor: Kobe » środa 02 kwie 2003, 11:34

Bład! Najpierw CUBASE, później ReBirth dopiero!!!

No nie wiem. Z ciekawości zainstalowałem Rebirth 2.0. uruchomiłem wszystko tak jak napisałem i Rebirth jest w Devices Cubase. Następnie zrobiłem tak jak Ty napisałeś (bez większego przekonania) i Rebirth... również tam był. Już nie pamiętam dlaczego kiedyś musiałem zachowywać kolejność o której pisałem, wiem, że to był wtedy jedyny sposób.

Kobe

Post autor: Kobe » środa 02 kwie 2003, 12:04

Zasadniczo, nie lubię przyznawać się do błędów, ale tym razem muszę. Uruchamiając Twoją metodą Rebirth nie tylko jest widziany przez Cubase, ale jeszcze w dodatku działa. Moją niestety nie!!!

I po co ja się wychylałem???

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 02 kwie 2003, 12:06

Czy Cubase i ReBirth muszą być skonfigurowane na pracę pod tymsamym sterownikiem ? Bo RB nie obsługuje ASIO.

PS. Wciąż nie działa.

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 02 kwie 2003, 12:14

Kobe, czym się martwisz??? dla CIebie:]

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 02 kwie 2003, 12:22

Aha, Cichy...

Nie ma znaczenia, jaki sterownik masz ustawiony w ReBirh'dzie. Bo w momencie "podłączenia" go do Cubase'a jest on nijako jego częścią i działa na sterowniku Cubase'a.

A czemu nie chodzi?... Trundo powiedzieć... Ja nie mam ReBirtha, ale przez ReWire obsługuję Reasona. Wszystko działa bez zarzutów. Ale przyznam sie, że kiedyś pożyczyłem od kumpla ReBirha na weekend (łobuz ze mnie, co;-) ) i następowało coś takiego: sam chodził bez zarzutu, ale już w momencie połączenia z Cubasem wyłączał się od razu, gdy tylko włączyłem coś w pulpicie ReWire pod SX'em... Moze to wina XP'ka? :-/

Awatar użytkownika
kk

Post autor: kk » środa 02 kwie 2003, 18:56

Mój kumpel miał podobną sytuację z Rebirthem i Cubase SX, pomogło przeinstalowanie Rebirtha na nowo.... nie wiem czemu tak było, skopiował plik Rewire.dll do katalogu w którym zainstalował produkt Propellerheads...... jemu pomogło (oczywiście po w/w ustawieniu w panelu ReWire).... Pozdro
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ