ktorą z tech 3 poteznych maszyn uwazacie za najlepsza?
szkoda ze EIS nie zrobilo testu/zestawienia tych mocarzy
pytanie te kieruje bo wlasnie stanalem przed wyborem sekwencera/audio/midi i musze zdecydowac sie na jeden z tych 3
to ma byc stuff ktory bedzie juz ze mna na dlugo i profesjonalnie podejdzie do tamatu
pozdrawiam
Cubase 4 vs. Sonar 6 vs. Pro Tools
lubie brazyliany
Re: Cubase 4 vs. Sonar 6 vs. Pro Tools
Witam.
Poszukaj w poprzednich postach tego tematu ,a wiem bo bardzo obszernie już na ten temat było napisane.Co jest lepsze to sam zobacz na demówkach,bo zdania są podzielone.Najlepiej jak popracujesz na każdym programie po tydzień i wyrobisz sobie na ten temat swoje zdanie.
Pozdro.
Poszukaj w poprzednich postach tego tematu ,a wiem bo bardzo obszernie już na ten temat było napisane.Co jest lepsze to sam zobacz na demówkach,bo zdania są podzielone.Najlepiej jak popracujesz na każdym programie po tydzień i wyrobisz sobie na ten temat swoje zdanie.
Pozdro.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
1. Jaki Pro-Tools?
2. Co chcesz robic - bardziej "zywa" muzyke czy bardziej MIDI?
2. Co chcesz robic - bardziej "zywa" muzyke czy bardziej MIDI?
Ile użytkowników tyle zdań.
Ja najbardziej lubei sonara i bez wachania uważam go za njalepszego (jak dla mnie oczywiscie). Jest wrecz swietny do pracy z midi, a z audio tez genialnie mi sie pracuje. Kubusia nie lubie i juz... Na protoolsach pracuje ale nie u siebie (wymuszone;p) cóż moge o nich powiedziec plusem ogromnym jest to ze jest pomyslany pod wzgledem soft plus hard - jak sie pracujmy dajmy na to zestaw digi rack 02 +control 24 + protuls 7.1 . Wsumie na pierwszy rzut oka jest prostszy jak sonar, ale mimo t owole sonara.
Nie potrafie tak obiektywnei doradzic, przedewszystkim musisz okreslic sie co chcesz robic, czego oczekujesz od... , etc. Bo tak naprawde jest sporo dobrego softu, ale kazdemu co innego pasuje. Najfajnie by było jakbys pobawił sie kazdym znich t obys odrazu wiedział. Jakas demóweczke sonara, kubusia i patzrysz co i jak.. pozdro.
Ja najbardziej lubei sonara i bez wachania uważam go za njalepszego (jak dla mnie oczywiscie). Jest wrecz swietny do pracy z midi, a z audio tez genialnie mi sie pracuje. Kubusia nie lubie i juz... Na protoolsach pracuje ale nie u siebie (wymuszone;p) cóż moge o nich powiedziec plusem ogromnym jest to ze jest pomyslany pod wzgledem soft plus hard - jak sie pracujmy dajmy na to zestaw digi rack 02 +control 24 + protuls 7.1 . Wsumie na pierwszy rzut oka jest prostszy jak sonar, ale mimo t owole sonara.
Nie potrafie tak obiektywnei doradzic, przedewszystkim musisz okreslic sie co chcesz robic, czego oczekujesz od... , etc. Bo tak naprawde jest sporo dobrego softu, ale kazdemu co innego pasuje. Najfajnie by było jakbys pobawił sie kazdym znich t obys odrazu wiedział. Jakas demóweczke sonara, kubusia i patzrysz co i jak.. pozdro.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA

ok, dzieki, poprzegldam, a i wersje demo to wszka genialne rozwiazanie (ze tez wczensiej na to nie wpadlem ;])
p.s.: a to ze niby cubase 4 jest gorszy niz swoja poprzednia wersja?
p.s.: a to ze niby cubase 4 jest gorszy niz swoja poprzednia wersja?
lubie brazyliany