Kanały w Cubase4 i Battery3

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
AT/CD
Kanały w Cubase4 i Battery3

Post autor: AT/CD » poniedziałek 05 mar 2007, 12:38

Witam
Mam pytanie – dla niektórych może banalne, ale ja już powoli tracę nerwy:)

Cubase 4 (legal, przewertowałem instrukcję, ale nie znalazłem rozwiązania)

Podpinam Battery 3 (też legal).
Chcę ustawić poszczegolne komorki (cells) na różnych kanałach – np. bass drum na 1/2,
werbel na 3/4
I zaczyna się :)

Wszystko „gra” (czyli wydaje dźwięk) jedynai na kanale 1/2. Po ustawieniu danej komórki (brzmienia) na inny channel – instrument jest głuchy.

Próbowałem coś ustawić w VST Connections. W zakładce OUTPUTS dodałem BUSy, ale to nic nie dało.
Mikser też nie widzi pozostałych kanałów.
Dzieje się tak zarówno przed, jak i po update do Cubase 4.0.2.

Poprzednio miałem Cubase SX 3 i było wszystko ok.

Nie wiem, czy jasno wszystko opisałem. Jeśli ktoś uważa pytanie za banalne i niegodne szerszej odpowiedzi, to chociaż proszę o trop – gdzie szukać.

Dzięki i pozdrawiam w ten pogodny poniedziałek :)

Awatar użytkownika
Freemind

Re: Kanały w Cubase4 i Battery3

Post autor: Freemind » poniedziałek 05 mar 2007, 17:03

Na panelu VST Instruments przy każdym z nich tuż po prawo od literki "e" jest strzałka skierowana w prawo, właśnie z jej pomocą otwierasz listę kanałów VSTi. Domyślnie zawsze jest aktywowany pierwszy, więc pozostałe musisz aktywować ręcznie. :)

[addsig]
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

AT/CD

Post autor: AT/CD » poniedziałek 05 mar 2007, 17:47

...Na panelu VST Instruments przy każdym z nich tuż po prawo od literki "e" jest strzałka skierowana w prawo, właśnie z jej pomocą otwierasz listę kanałów VSTi. Domyślnie zawsze jest aktywowany pierwszy, więc pozostałe musisz aktywować ręcznie. :)

...
Dzięki serdeczne :) Działa:) Takie proste, ale sam pewnie bym jeszcze długo, długo.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » poniedziałek 05 mar 2007, 19:10

Dzięki serdeczne :) Działa:) Takie proste, ale sam pewnie bym jeszcze długo, długo.
...
Minęło trochę czasu zanim na to wpadłem
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

AT/CD

Post autor: AT/CD » poniedziałek 05 mar 2007, 23:37

...**********************
...
Minęło trochę czasu zanim na to wpadłem ...
Mnie zmyliło to kompletnie. W Cubusiu SX3 wszystko hulało od samego początku - a tu, w "czwórce" musiałem ręcznie dodawać pozostałe wejścia (VST Connections/Inputs).

ODPOWIEDZ