vst Logic Platinum

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Vibra
vst Logic Platinum

Post autor: Vibra » środa 19 mar 2003, 17:08

Jak wejsc w instrumenty vst w Logic Platinum?

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: vst Logic Platinum

Post autor: stevelukather » środa 19 mar 2003, 18:13

...Jak wejsc w instrumenty vst w Logic Platinum? ...

*********************Musisz przede wszystkim,zainstalowac te instrumenty do VSTplugins w Logicu.Po odpaleniu Emagica pojawia sie w tym samym miejscu co np.EXS24,ale w katalogu VST!Pozdrawiam SL.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » środa 19 mar 2003, 18:22

Mam zainstalomane kilka vst instruments tylko nie wiem jak w nie wejsc mam Cubasa i tam jest wiadomo. Natomiast Logic mam od 3 dni i nie mam pojecia jak znalesc ta opcje .Gdzie wejsc, jesli mozna to krok po kroku :)

Kobe

Post autor: Kobe » środa 19 mar 2003, 19:03

...Mam zainstalomane kilka vst instruments tylko nie wiem jak w nie wejsc mam Cubasa i tam jest wiadomo. Natomiast Logic mam od 3 dni i nie mam pojecia jak znalesc ta opcje .Gdzie wejsc, jesli mozna to krok po kroku :)...

A na pewno zrobiłeś to co napisał "stevelukather"? Logic ma własny katalog VST i bez tego ani rusz.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 19 mar 2003, 19:58

Z poziomu miksera, Za kanałami AUDIO sa kanały INSTRUMENTS . W pustym miejscu tam gdzie są Inputs w AUDIO przytrzymujesz lewy przycisk i otwiera się lista.

PS. Niezłe tłumaczenie " tam gdzie EXS24 " To tak jakby na pytanie gościa z innego miasta "Gdzie jest poczta ?", odpowiedzieć "Obok komisariatu"

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 19 mar 2003, 20:35

...Z poziomu miksera, Za kanałami AUDIO sa kanały INSTRUMENTS . W pustym miejscu tam gdzie są Inputs w AUDIO przytrzymujesz lewy przycisk i otwiera się lista.

PS. Niezłe tłumaczenie " tam gdzie EXS24 " To tak jakby na pytanie gościa z innego miasta "Gdzie jest poczta ?", odpowiedzieć "Obok komisariatu"...

Po pierwsze:w Cubase instrumenty dzialaja,bo przy instalacji automatycznie sa ladowane nadrzednie do Cubase,jesli Logic bylby zainstalowany pierwszy to kazdy instrument instalowany bylby do LAP/VSTplugins.Moze wystarczy skopiowac dll.instrumentow do Logica i wszystko bedzie dzialalo! Po drugie,czytajac pierwszy post,wyraznie kolega napisal,ze chce sie sie dobrac do VST instrumentow a nie wogole do wirtualnych instrumentow,wiec myslalem,ze wie jak to zrobic(o ja glupi blondyn,z jedna szara komorka) Po trzecie:wszytkim prorokom polecam napisanie instrukcji do Logica 5 po polsku,moze to nawet przyniesie kase autorowi,ale znajac polski rynek,jak ktos uzywa krakowanej wersji Logica to czemu nie odbic na ksero instrukcji!Pozdrawiam SL.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » środa 19 mar 2003, 21:05

Jej przepraszam, ze z mojego powodu ktos zostal urażony. Posiadam Cubase 5.1 i Logic Platinum 5.5 oczywiscie crack, ale tylko dlatego, ze zamierzam kupic legalny program, a to jedyna mozliwosc by przekonac sie, ktory program lezy lepiej. Na wersjach demo nie ma tego co w full. A panowie, ktorzy sa na forum sa jedyna wszechnica wiedzy o tych programach. A co do polskiej instrukcji nie wspominajac o nakladkach i heplach pl to moze po 3 wojnie. Mam taka prosbe jesli moglby mi ktos poprowadzac po kroku jak wejsc w mixer czy z okna Windows czy jak?Mam zaladowane instrumenty w vst Logic'a. Jesli ktos ma cierpliwosc to prosze o pomoc i przepraszam za glupie pytania, ale kogo mam sie poradzic:)

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » środa 19 mar 2003, 22:46

Po odpaleniu Logica musisz wejsc na listwie gornej w AUDIO->Audio hardware&drivers i teraz jesli masz SB LIve to przy PC AV musisz wybrac driver MME odchaczyc ptaszka przy PC AV nacisnac Try(re)launch,zamknac Logica i odpalic go na nowo!Przy karcie z ASIO to samo tylko w zakladce AudioDriver2(wybrac driver,odpalic ptaszka przy ASIO itd.)Jak juz to wszystko zrobisz to z lewej strony masz tracki(8 audio,8Audioinstrument,midi)Musisz kliknac myszka w prawym rogu szarego paska z napisem AudioInstrument 1,wtedy pojawi Ci sie okno miksera z zaznaczonym AI 1.Nad panorama masz OUTPUT 1-2 a nad tym pusty pasek w ktory trzeba kliknac i rozwinie Ci sie lista instrumentow:Logic a pod spodem o ile masz dobrze zainstalowane VST.Reszte chyba wiesz(jak wybrac barwe itp.)Musisz wtedy zamknac okno miksera i prawym przyciskiem myszy kliknac w okno aranzu na wysokosci AI 1,pojawi Ci sie pasek,jest to pusty slad midi.Wchodzisz na listwie w Window->Matrix Window.Reszta teza chyba jest Ci znana z Cubase!Dzwieki stawiane w Matrix bedziesz slyszal pod warunkiem,ze na AI 1 masz uaktywniony(na czerwony zapalony przycisk RECORD.Na razie tyle,jesli Logic dalej nie widzi VST INSTR. to odinstaluj je a nastepnie zainstaluj je tak jak wczesniej napisalem.Pozdrowienia SL.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » czwartek 20 mar 2003, 20:00

Dziekuje ogromnie za pomoc!!! Wszystko mi juz chodzi wspaniale :) Dziekuje za cierpliwosc w mozolnym opisie, ktory okazal sie zbawienny. Naprawde wielkie dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie jak pracuje sie Wam na Logicu. Sprawdzam oba programy ( Cubase Logic) w celu zakupu i nie jestem do konca zdecydowany. Jakie sa Wasze propozycje ? Dzieki

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » czwartek 20 mar 2003, 21:18

...Dziekuje ogromnie za pomoc!!! Wszystko mi juz chodzi wspaniale :) Dziekuje za cierpliwosc w mozolnym opisie, ktory okazal sie zbawienny. Naprawde wielkie dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie jak pracuje sie Wam na Logicu. Sprawdzam oba programy ( Cubase Logic) w celu zakupu i nie jestem do konca zdecydowany. Jakie sa Wasze propozycje ? Dzieki ...

Jesli chodzi o potege midi to Logic,brzmienie wlasnych wirtualnych instrumentow i ich ilosc-Logic,reszta to kwestia indywidualnych upodoban i preferencji!Niestety wersja 5.5.1 jest naprawde ostatnia na platforme Windows.Wiec nie wiem czy warto,aczkolwiek historia zna przypadki zwiazku Emagica z Atari,ktora po paru latach padla!Logic 5 jest tak zaawansowany technologicznie,ze na dwa trzy lata wystarczy,a przez ten czas mam nadzieje,ze Apple padnie na twarz!Chociaz chodza sluchy,ze Apple wraz z Emagiciem szykuja nowa platforme(cos a'la Pro Tools)no i prawdopodobnie Apple chce sie dogadac z AMD co do prockow,nie ma co ukrywac,ze P IV bije na leb kazdego Maca!Mozliwe wiec,ze wtedy bedzie mozna zainwestowac w nadgryzione jablko!Jak narazie Cubase SX po Logicu,najbardziej mnie zachwycil,co prawda wkurza mnie praca na wielu oknach,ale za to bardzo ladnie brzmia EQ w kanale,pluginy niestety,nie zachwycaja(moze niektore)natomiast TrueTape i konwersja pliku do 32 bitow to jest duzy krok naprzod i tak jak kiedys niecierpialem(do dzis tak jest)Cubase VST 5.1(czy jakos tak)tu musze przyznac,ze jestem mile zaskoczony!No i najwazniejsze:jak ktos pracowal na Logicu to po dwoch trzech godzinach grzebania w SX moze zaczac na nim normalnie pracowac!Obsluga i wyglad jest tak bliski Emagicowi,ze nie ma najmniejszych problemow z przesiadka!Wnioski wyciagnij sam!Pozdrawiam SL.

ODPOWIEDZ