AVALON VT 737 sp
Oczekuję na wasze spostrzeżenia, opinie obiektywne i subiektywne ... mile widziane porównania. Dziękuję za wszystkie słowa.
Re: AVALON VT 737 sp
...Oczekuję na wasze spostrzeżenia, opinie obiektywne i subiektywne ... mile widziane porównania. Dziękuję za wszystkie słowa....
pracuje na tym w studio ,
bardzo dobry Preamp,
dobre EQ
wrecz fatalny kompresor , stram sie omijac tą opcje z daleka
bardzo dobry Preamp,
dobre EQ
wrecz fatalny kompresor , stram sie omijac tą opcje z daleka
bardzo dobry Preamp,
dobre EQ
wrecz fatalny kompresor , stram sie omijac tą opcje z daleka ...
Dzięki Master ... mógłbyś rozwinąć myśli ?
i jeśli to możliwe porównać do innych używanych przez ciebie klocków. Pozdrawiam
bardzo dobry Preamp,
dobre EQ
wrecz fatalny kompresor , stram sie omijac tą opcje z daleka ...

brzmienie kazdego urzadzenia to pojecie wzgledne, jednemu sie podoba drugiemu nie ale akurat preampy konstrowane sa tak , aby brzmiec jak najbardziej neutralnie , wiec porownywanie np AVALONa do czego kolwiek w tej kategorji cenowej bedzie bez sesu . Nie usłyszysz praktycznie zadnych róznic .
nie wiem co mogłbym Ci wiecej napisac,... działa dobrze , trzeba uwazac na EQ poniewaz jest bardzio wydajny i łatwo przedobrzyc i raczej unikac Kompresora, ktory zrujnował mi kilka sesji na samym poczatku . Na szczescie dysponuje narzedziami ktorymi mogłem w miare poprawic te błedy .
Witam pracuje nacodzien na avalonie 737sp od blisko roku nagrywalem nanim bardzo wie le ,moja opinia jest tak transparentny bardzo dobry universalne preamp do wszelkich zastosowan fajna korekcja kompresja raczej umowna ewentualnie morze byc zapinana jako ogranicznik na przestery polecam do nagran gitary basowej wokali ...wlasciwie universalny i przepieknie wykonany
...
i jeśli to możliwe porównać do innych używanych przez ciebie klocków. Pozdrawiam ...
brzmienie kazdego urzadzenia to pojecie wzgledne, jednemu sie podoba drugiemu nie ale akurat preampy konstrowane sa tak , aby brzmiec jak najbardziej neutralnie , wiec porownywanie np AVALONa do czego kolwiek w tej kategorji cenowej bedzie bez sesu . Nie usłyszysz praktycznie zadnych róznic .
nie wiem co mogłbym Ci wiecej napisac,... działa dobrze , trzeba uwazac na EQ poniewaz jest bardzio wydajny i łatwo przedobrzyc i raczej unikac Kompresora, ktory zrujnował mi kilka sesji na samym poczatku . Na szczescie dysponuje narzedziami ktorymi mogłem w miare poprawic te błedy . ...
...

nie wiem co mogłbym Ci wiecej napisac,... działa dobrze , trzeba uwazac na EQ poniewaz jest bardzio wydajny i łatwo przedobrzyc i raczej unikac Kompresora, ktory zrujnował mi kilka sesji na samym poczatku . Na szczescie dysponuje narzedziami ktorymi mogłem w miare poprawic te błedy . ...
Moge potwierdzic powyzsze opinie. Dodam tylko, ze kompresor niezle dziala jako deesser i tylko w ten sposob go wykorzystuje przy nagrywaniu wokalu.
Jestem przystojny i młody
Przez jakiś czas pracowałem na tym urzadzeniu. Wnioski są następujące, świetny preamp, bardzo dobry EQ, kompresor wykorzystywałem jako limiter, delikatna kompresja ,by nie puszczał pików. Kompresoror w tym Avalonie nie jest zły, jest inny...nie da się tego w słowach okreslić.
Stricte - transparentny, świetnie przenosi transienty. w przdziale do 10 tys nie widzę lepszego urządzenia - oczywiscie jestem subiektywny i nie chcę narzucać swoich odczuć, co najwyżej mogę się nimi podzielić. Każdy słyszy i czuje inaczej:) i całe szczęście.
Pólkę niżej stoi SPL- którego również bardzo , bardzo chwalę. Aby być w pełni szczęśliwym widziałbym u siebie Voiceboxa- Manleya ale to też zależy do jakich zastosowań. Magia nazwy własnej urzadzenia nie zawsze jest adekwatna do sukcesu ujęć, na to składa się wiele czynników. Ale wracając do tematu (za daleko poleciałem), nie podlega dyskusji, że avalon 737 jest nietuzinkowym urządzeniem i warto miec go w studyjnym racku ponieważ jest stripem bardzo wysokich lotów.
Stricte - transparentny, świetnie przenosi transienty. w przdziale do 10 tys nie widzę lepszego urządzenia - oczywiscie jestem subiektywny i nie chcę narzucać swoich odczuć, co najwyżej mogę się nimi podzielić. Każdy słyszy i czuje inaczej:) i całe szczęście.
Pólkę niżej stoi SPL- którego również bardzo , bardzo chwalę. Aby być w pełni szczęśliwym widziałbym u siebie Voiceboxa- Manleya ale to też zależy do jakich zastosowań. Magia nazwy własnej urzadzenia nie zawsze jest adekwatna do sukcesu ujęć, na to składa się wiele czynników. Ale wracając do tematu (za daleko poleciałem), nie podlega dyskusji, że avalon 737 jest nietuzinkowym urządzeniem i warto miec go w studyjnym racku ponieważ jest stripem bardzo wysokich lotów.
zapomniałem dodać, zę traktując ujęciepo Avalonie kompresorem z UAD-1 -1176, 33069, La-2a------bajka:)
Dzięki za wszystkie posty. Jestem ciut mądrzejszy. Pozdrawiam