Yamaha RS7000 - transmisja sampli

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
implant
Kontakt:
Yamaha RS7000 - transmisja sampli

Post autor: implant » piątek 09 lut 2007, 13:40

Cześć,

nie wiem jak sobie poradzić z transmisją sampli z komputera do samplera Yamaha RS700 i odwrotnie? łatwo to można zrobić poprzez kartę smartmedia, ale jest to niezbyt wygodne... dlatego myślę o SCSI, mam interface SCSI na PCMCIA, mam kable, ale ani Yamaha nie widzi komputera ani komputer Yamahy (jako dodatkowy napęd), domyślam się że gdybym miał dysk scsi w komputerze problemu by nie było (miałem kiedyś e5000 i tak właśnie przerzucałem sample), ale jest problem bo pracuje głównie na laptopie i tutaj moje pytanie:

czy jest jakiś program który pozwoli na transmisje sampli bez konieczności montowania dysku SCSI?

[addsig]
Analogi i cyfry fajne są :)

Awatar użytkownika
lakiernik

Re: Yamaha RS7000 - transmisja sampli

Post autor: lakiernik » czwartek 19 lip 2007, 08:41

...Cześć,

nie wiem jak sobie poradzić z transmisją sampli z komputera do samplera Yamaha RS700 i odwrotnie? łatwo to można zrobić poprzez kartę smartmedia, ale jest to niezbyt wygodne... dlatego myślę o SCSI, mam interface SCSI na PCMCIA, mam kable, ale ani Yamaha nie widzi komputera ani komputer Yamahy (jako dodatkowy napęd), domyślam się że gdybym miał dysk scsi w komputerze problemu by nie było (miałem kiedyś e5000 i tak właśnie przerzucałem sample), ale jest problem bo pracuje głównie na laptopie i tutaj moje pytanie:

czy jest jakiś program który pozwoli na transmisje sampli bez konieczności montowania dysku SCSI?

...
Troszkę po czasie ta odpowiedz, ale lepiej póżno niż wcale...
Jest taki program : Yamaha TWE editor, programik dołączany do RS7000, prawdopodobnie można go ściągnąć ze strony Yamahy
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

ODPOWIEDZ