"Rozjeżdzające" sie arpeggio Synth1 na Cubase SX

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Freemind
"Rozjeżdzające" sie arpeggio Synth1 na Cubase SX

Post autor: Freemind » sobota 08 mar 2003, 13:27

Problem jest następujący : Zainstalowałem sobie Synth1 ( ukłony dla tych którzy to stworzyli i wypuścili jako freeware ) . Wybrałem interesujące mnie brzmienie, załączyłem apreggiator, włączyłem funkcję temp sync i nagrywam. W pewnym momencie nagrywania arpeggio sie zmienia tempo. Myslalem ze to moze wina arpegiatora wbudowanego w ten syntezator, niestety to samo sie dzieje gdy wykorzystuję pokładowy Aprache Cubase'a. Myslałem,ze moze jak zrobie mixdown to bedzie dobrze. Nic z tego, nadal to samo. Mam SB Audigy na steronikach KX i naprawde wszystko chodzi bez zarzutów przy latencji ok 5 ms. Nie sądze także żeby jakis związek z tymi zmianami tempa miały sterowniki ASIO (chociaz nie do konca jestem pewien ). Czy ktos z Was spotkał sie z czyms podobnym ? Dzieki za jakiekolwiek sugestie w tej sprawie i Pozdrawiam wszystkich forum'owiczów :)
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
Damianin

Re: "Rozjeżdzające" sie arpeggio Synth1 na Cubase SX

Post autor: Damianin » sobota 08 mar 2003, 13:57

Wygląda na to, że to normalka w tym syntezatorze od wersji 1.05 w górę. Natomiast wersja 1.04 nie rozjeżdża się. Oby ten błąd został poprawiony w następnych wersjach...

Damian

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » sobota 08 mar 2003, 15:11

...Wygląda na to, że to normalka w tym syntezatorze od wersji 1.05 w górę. Natomiast wersja 1.04 nie rozjeżdża się. Oby ten błąd został poprawiony w następnych wersjach...

Damian ...

To to problem sie wyjaśnił. A wiesz może skąd mógłbym pobrać wersje 1.04 ? Byc moze jest na stronie Daichi, ale ja nie bardzo orientuje sie w japońskim.

IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » niedziela 09 mar 2003, 09:01

Wysłałem Ci ją mailem.

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

Damian

Awatar użytkownika
rodes

Post autor: rodes » środa 19 mar 2003, 22:17

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.

Damian...

Witam.

A czy ja też mogę prosić o Synth1 w wersji 1.4?

Pozdrawiam Damiana.

Sławek

ODPOWIEDZ