Zamykanie systemu - problem!

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Caramba
Zamykanie systemu - problem!

Post autor: Caramba » sobota 30 gru 2006, 10:03

Witam.
Sprawa wyglada tak, ze nie moge dojsc czemu tak sie dzieje, ale system podczas zamykania sie, robi to w czasie okolo 5 minut, jak nie wiecej. Moze znajdzie sie ktos kto wie co z tym fantem zrobic. Jest to tak dobijajace....., bo chcac przed wyjsciem z domu wylaczyc listwe musze czekac kika minut az system sie zamknie i w ogole raczej nie powinno tak sie dziac. Dzieki z gory za wszystkie porady.

audiophone
Kontakt:

Re: Zamykanie systemu - problem!

Post autor: audiophone » sobota 30 gru 2006, 10:09

...
dzialo mi sie podobnie w xp bez sp. na skutek konfliktu klawiatury sterującej na łączu usb...

teraz w mojej konfiguracji xp + sp2 praktycznie tylko 2 razy mialem taki problem... spowodowany za kazdym razem zawieszeniem aplikacji (projct5v2)

....

a może virrrrr ??
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » sobota 30 gru 2006, 10:17

...Witam.
Sprawa wyglada tak, ze nie moge dojsc czemu tak sie dzieje, ale system podczas zamykania sie, robi to w czasie okolo 5 minut, jak nie wiecej. Moze znajdzie sie ktos kto wie co z tym fantem zrobic. Jest to tak dobijajace....., bo chcac przed wyjsciem z domu wylaczyc listwe musze czekac kika minut az system sie zamknie i w ogole raczej nie powinno tak sie dziac. Dzieki z gory za wszystkie porady....
Prawdopodobnie masz zawirusowany system,jesli ta sie zamyka to znaczy,ze nie moze zamknac programow ktore dzialaja w tle i to mu zajmuje tyle czasu,nacisnij Ctrl+alt+delete i zobacz w procesach co tak naprawde masz odpalone.Jesli masz podpietego do neta to polecam ci antywira bo bez tego po 15-20 sek. na bank masz jakiegos szpiega ktory sam sie w kompie instaluje bez twojej wiedzy.To jest jedna z wersji,moze tez byc jakas inna przyczyna...............najlepiej jesli sie da,postaw Windows na nowo i przejdzie jak reka odjal.
[addsig]

Caramba

Post autor: Caramba » sobota 30 gru 2006, 10:24

Prawdopodobnie masz zawirusowany system,jesli ta sie zamyka to znaczy,ze nie moze zamknac programow ktore dzialaja w tle i to mu zajmuje tyle czasu,nacisnij Ctrl+alt+delete i zobacz w procesach co tak naprawde masz odpalone.Jesli masz podpietego do neta to polecam ci antywira bo bez tego po 15-20 sek. na bank masz jakiegos szpiega ktory sam sie w kompie instaluje bez twojej wiedzy.To jest jedna z wersji,moze tez byc jakas inna przyczyna...............najlepiej jesli sie da,postaw Windows na nowo i przejdzie jak reka odjal.
...
Wlasnie chodzi o to ze nie mam go jeszcze podpietego do sieci. Zaczelo sie tak dziac gdzy zainstalowalem frame network (niektore programy bez niego nie lataja) i po instalce ukazywalo mi sie okienko logowania, wszedlem w konta uzytkownikow i dodane bylo konto wlasnie frame klient. Wywalilem te konto i przy zamknieciu juz wlasnie tak sie system zamykal, okolo kiku minut. Pomyslalem zainstaluje jeszcze raz frame ale nic to nie dalo - kurde!!!

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » sobota 30 gru 2006, 10:30

Wlasnie chodzi o to ze nie mam go jeszcze podpietego do sieci. Zaczelo sie tak dziac gdzy zainstalowalem frame network (niektore programy bez niego nie lataja) i po instalce ukazywalo mi sie okienko logowania, wszedlem w konta uzytkownikow i dodane bylo konto wlasnie frame klient. Wywalilem te konto i przy zamknieciu juz wlasnie tak sie system zamykal, okolo kiku minut. Pomyslalem zainstaluje jeszcze raz frame ale nic to nie dalo - kurde!!!...
To sprobuj w procesach wylaczyc ten frame network i wtedy zamknij komputer.Jakie programy nie chodza bez F.N?
[addsig]

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » sobota 30 gru 2006, 10:31

Ludzie!!! miałem to samo i wystarczy neta przejrzeć. Jest setki osób które mają ten problem. Musisz tylko po forach pochodzić i poszukać. Zawsze jest jakieś rozwiązanie. Jak nie grzebanie w rejestrze to jakiś soft który ułatwi ci usunąć ten problem. Kombinuj

pozdrawiam

Caramba

Post autor: Caramba » sobota 30 gru 2006, 10:34

...Jakie programy nie chodza bez F.N?
...
Np: Sound Forgre ósemka.

Caramba

Post autor: Caramba » sobota 30 gru 2006, 10:37

...Ludzie!!! miałem to samo i wystarczy neta przejrzeć. Jest setki osób które mają ten problem. Musisz tylko po forach pochodzić i poszukać. Zawsze jest jakieś rozwiązanie. Jak nie grzebanie w rejestrze to jakiś soft który ułatwi ci usunąć ten problem. Kombinuj

pozdrawiam...
No a co ja robie w tej chwili, czyz to nie forum?

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » sobota 30 gru 2006, 11:06

Jest to spowodowane złymi sterownikami/uszkodzeniem lub po prostu kartą Creative. Dzieje się to tak, ponieważ sterownik może być uszkodzony, slot w krótym karta ma miejsce ma problemy z przerwaniem.....no a system próbuje wyłączyć uządzenie i ma z tym problemy. Moze sie tez tak dziac przy oprogramowaniu Panda. Kiedyś miałem ten soft i strasznie zamulał zamykanie systemu. Może włączyłeś gdzieś w programie do polepszania wydajności itp., by kasował pliki pamięci wirtualnej przy zamykaniu systemu.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

WG

Post autor: WG » sobota 30 gru 2006, 11:15

... Zaczelo sie tak dziac gdzy zainstalowalem frame network (niektore programy bez niego nie lataja) i po instalce ukazywalo mi sie okienko logowania, wszedlem w konta uzytkownikow i dodane bylo konto wlasnie frame klient. Wywalilem te konto i przy zamknieciu juz wlasnie tak sie system zamykal, okolo kiku minut.
Wątpię aby to była przyczyna.
Robię tak zawsze zaraz po instalacji Framework.
Wywalanie tego debilnego konta .NET Framework to podstawa konfiguracji Windows . Z resztą cały .NET Framework to debilizm.
Najlepiej jakby można było z tego nie korzystać no ale za dużo aplikacji uzależniło się od tego M$ wynalazku.

W sumie są dwie możliwości soft albo sprzęt, stawiam na to drugie skoro piszesz że masz(miałeś) problemy z USB. Wirus też jest możliwy i niekoniecznie go zobaczysz na liście procesów.

ODPOWIEDZ