odrazu powiem ze uzywam Sonara 5 od ponad roku i z czyms takim sie jeszcze nie spotkalem mianowicie :
od kilku tygodni pracuje nad utworem i zapisuje go w formatach cwb i cwp po kazdej sesji. Mam okolo 20 sladow z czego okolo 12 to instrumenty VST ( w zasadzie dwa isntrumnety ale wielokrotnie wykozystywane na roznych sciezkach midi oddzielnie ) - jedyny drobny problem jaki mialem to to ze przy odpalaniu pokazywal komunikat ze malo miejsca fizycznego na dysku ( gdy ladowal weavy z instrumentu wirtualnego ) - mialem okolo 12 GB wiec troche dziwne? ale klikalo sie next i bylo ok do wczoraj kiedy to zapisalem sobie sesje , wyszedlem z systemu - wrocilem godzine pozmoej do pracy - odpalam projekt -wciskam Play a on nie idzie - jakby sie blokowal - jakies krotkie trzaski po czym nagle powiesil sie i Windows XP wyrzuca komunikat ( dosć standardowy w krytycznych sytuacjach ) " Wystąpil problem z aplikacja SONAR.EXE - zostanie ona zamknieta " - mowie trudno - restartuje system - odpalam projekt ale juz w trakcie ladowania pojawia sie ten sam komunikat i blokuje program i jego dalsza prace - co dziwniejsze wczytuje drugi zapasowy plik CWB mojego projektu i to samo , przeinstalowalem program i to samo - zaisntalowalem na innym systemie i dalej to samo - inne projekty chodza tylko ten zapisany ostatnio ( ten jeden nad ktorym obecnie pracuje ) sie skopal - i teraz jesli nawet nikt mi nie powie jak mam to uruchomic to moze dowiem sie czy są jakies zasady typu - maxymalna ilosc scierzek czy instrumentow VST bo ten jeden raz po zapisaniu projektu jak go odpalilem zachowywal sie tak jakby zabral cala pamiec i ządal 3 razy wiecej a potem juz jak napisalem nie daje sie odpalic mojego projektu bo Windows wyrzuca za kazdym razem gdy probuje go uruchomic ten komunikat po ktorym aplikacja jedynie moze sie zamknac
Sorry ze sie tak rozpisalem ale chcialem dokladnie opisac problem i moze ktos na cos wpadnie
Z gory dziekuje za pomoc ?
Sonar 5 - pomocy !
Re: Sonar 5 - pomocy !
wcisnij shift i odpal projekt z wcisnietym shiftem.......
jednym slowem posral sie jakis vsti......czyzby jakis sonarowy?albo jakas wtyczka cos psuje(waves tak robi - kiedys bylo na forum o przecinku w waves...)
jednym slowem posral sie jakis vsti......czyzby jakis sonarowy?albo jakas wtyczka cos psuje(waves tak robi - kiedys bylo na forum o przecinku w waves...)
Re: Sonar 5 - pomocy !
...wcisnij shift i odpal projekt z wcisnietym shiftem.......
jednym slowem posral sie jakis vsti......czyzby jakis sonarowy?albo jakas wtyczka cos psuje(waves tak robi - kiedys bylo na forum o przecinku w waves...)...
wielkie naprawde wielkie dzieki !!! to byl plugin waves TrueVerb - uratowales mi zycie;]
jednym slowem posral sie jakis vsti......czyzby jakis sonarowy?albo jakas wtyczka cos psuje(waves tak robi - kiedys bylo na forum o przecinku w waves...)...
wielkie naprawde wielkie dzieki !!! to byl plugin waves TrueVerb - uratowales mi zycie;]