Witam.
Kilka dni temu wymieniłem procesor z P4 1.8 Ghz na 3.0GHz.
Profilaktycznie odinstalowałem sterowniki od mojej emu0404 i zainstalowałem ponownie. Oczywiście nic to nie dało bo karta sttrasznie się dławiła ... pod FL i Abletonem Live też. Przełożyłem kartę do innego slotu PCI - system ładnie zainstalował na nowo sterowniki i wszystko działało ... niby dobrze. Ale jednak. W dalszym ciągu dławi się to wszystko. We FL w opcjach ustawień audio jest takie coś co się nazywa underruns - pokazuje to ile rzeczy w jakiś sposób wpływa na wydajność. Wskażnik zużycia procesora przy odtwarzaniu niezbyt "napakowanego" utworu pokazuje około 30% to jednak pojawiają się trzaski i jakieś opuźnienia. Bufor ustawiony na 50ms - wcześniej to było wystarczające.
Pytanie - co zrobić ? Może w związku z wymianą procka system na nowo (Winda XP) ? Na co powinienem zwrócić uwagę ...
Pozdrawiam - Maciej.
FL + 0404 + P4 3Ghz
Re: FL + 0404 + P4 3Ghz
Oczywiście, cały system wymaga re-konfiguracji w związku z nowym, zupełnie innym procesorem. zapewne BIOS będzie wymagał update. Traktuj tę sytuację jako zupełnie nowy komputer, i zainstaluj WPro od nowa na sformatowany dysk C, a potem hardware i software. To tylko część problemów, które mogą wyniknąć z faktu wymiany procka. Czy jesteś pewien, że płyta główna jest dostosowana do tego procesora?
MD.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
50ms?nie dziwne ze sie dlawi...ustaw z 15 gora 20.......
...Oczywiście, cały system wymaga re-konfiguracji w związku z nowym, zupełnie innym procesorem. zapewne BIOS będzie wymagał update. Traktuj tę sytuację jako zupełnie nowy komputer, i zainstaluj WPro od nowa na sformatowany dysk C, a potem hardware i software. To tylko część problemów, które mogą wyniknąć z faktu wymiany procka. Czy jesteś pewien, że płyta główna jest dostosowana do tego procesora?
MD....
Jeśli chodzi o płytę główną jestem pewien, że jest kompatybilna ... bynajmniej tak producent (gigabyte) twierdzi.
Dlaczego napisałeś - część problemów ?
MD....
Jeśli chodzi o płytę główną jestem pewien, że jest kompatybilna ... bynajmniej tak producent (gigabyte) twierdzi.
Dlaczego napisałeś - część problemów ?
...50ms?nie dziwne ze sie dlawi...ustaw z 15 gora 20..........
Dzieje się to samo ...
Dzieje się to samo ...