Ścinamy częstotliwości

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Mruczasss
Ścinamy częstotliwości

Post autor: Mruczasss » czwartek 02 lis 2006, 16:22

Sie zapedzilem i na kazdy track pozapinalem izotope ozone 3 a obciozenie procka rosnie coraz szybciej a wiem ze bede musial jeszcze ich troche zapiac. Macie jakas lekka dla procesora wtyczke vst ktora scina dowolnie wybrany przedzial czestotliwosci?
lubie to co robie i jestem w tym dobry.

Zbynia

Re: Ścinamy częstotliwości

Post autor: Zbynia » czwartek 02 lis 2006, 16:38

a moze by tak freeze?

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » czwartek 02 lis 2006, 17:50

...a moze by tak freeze?...
Freeze swietna metoda ale sek w tym ze chcial bym miec mozliwosc pozniej ewentualnej zmiany. A zajdzie taka na pewno.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 02 lis 2006, 18:04

Freeze swietna metoda ale sek w tym ze chcial bym miec mozliwosc pozniej ewentualnej zmiany. A zajdzie taka na pewno....
W odróżnieniu od renderowania ścieżki, Freeze właśnie tym się charakteryzuje, że umożliwia te zmiany. Wystarczy kliknąć guziczek z płatkiem śniegu.

Inna sprawa to stosowanie kombajnu masteringowego na indywidualne ścieżki, które jest moim zdaniem pomysłem poronionym.

Awatar użytkownika
Bomber

Post autor: Bomber » czwartek 02 lis 2006, 20:02

...Freeze swietna metoda ale sek w tym ze chcial bym miec mozliwosc pozniej ewentualnej zmiany. A zajdzie taka na pewno....
W odróżnieniu od renderowania ścieżki, Freeze właśnie tym się charakteryzuje, że umożliwia te zmiany. Wystarczy kliknąć guziczek z płatkiem śniegu.

Inna sprawa to stosowanie kombajnu masteringowego na indywidualne ścieżki, które jest moim zdaniem pomysłem poronionym....
też sie zdziwiłem... może koledze wystarczyłby porządny eq

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 02 lis 2006, 20:21

...Sie zapedzilem i na kazdy track pozapinalem izotope ozone 3 a obciozenie procka rosnie coraz szybciej a wiem ze bede musial jeszcze ich troche zapiac. Macie jakas lekka dla procesora wtyczke vst ktora scina dowolnie wybrany przedzial czestotliwosci? ...
Dobre wiekszosc EQ jak to nazwałes""scina " ..zreszta co znaczy ścina ? masz na mysli Filtr LPF , HPF ? Ozone 3 według niektorych Ok, według innych zenujacy .. ja mysle ze to raczej srednich lotów wtyczka, nawsadzali wodotryskow ...

ratio

Post autor: ratio » czwartek 02 lis 2006, 21:09

Po zrobieniu freze nie mażna edytować partu, niemożna nawet przenosić i kopiować nic nie mozna zrobić, pisze o cubase, nuendo.
Poza tym freze i rendering to jest dokładnie to samo. Freze jest niczym innym jak szybkim skrutem do renderingu, - nie trzeba mutawać innych ścieżek i importować pliku audio po render.

Jeśli chodzi o scinanie częstotliwości zgodze sie ze izotop to poraniony pomysł zazwyczaj robi sie to przy uzyciu EQ lub filtrów .

Pozdrawiam.
Andzrej G.
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » czwartek 02 lis 2006, 21:10

Inna sprawa to stosowanie kombajnu masteringowego na indywidualne ścieżki, które jest moim zdaniem pomysłem poronionym....
to jak powinno stosowac sie kombajn masteringowy ?

Awatar użytkownika
Mruczasss

Post autor: Mruczasss » czwartek 02 lis 2006, 21:16

też sie zdziwiłem... może koledze wystarczyłby porządny eq...
Bardzo mozliwe ze wystarczy mi jakis porzadny eq ale jaki ? Piszac ze scinam czestotliwosci mam na mysli calkowite wywalanie czestotliwosci ponizej 50hz bo sa mi po prostu nie potrzebne.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 02 lis 2006, 21:59

np. FTT? Wbudowany w program?

ODPOWIEDZ