Problem z Windowsem XP

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
frff
Problem z Windowsem XP

Post autor: frff » sobota 21 paź 2006, 19:41

Witam!
Mam mały problem z dźwiękiem w windowsie. Otóż gdy zmieniłem sterowniki w programi Nuendo na Asio POD XT to wszystko było ok, ale jak spowrotem zmieniłem je na Asio Multimedia to dźwięk z windowsa nie "odtwarzał się". Chdzi mi o to że np. przy włączaniu kompa nie ma tej melodyjki na początku, albop jak chce odtworzyć jakiś filmik na youtube to również nie ma dźwięku(ogólnie w IE nie mam dźwięków ze stron). Nie wiem czy to wina zmiany sterowmników w Nuendo, jednakże prosiłbym o wszelkie rady i pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam
Maciek

Zbynia

Re: Problem z Windowsem XP

Post autor: Zbynia » sobota 21 paź 2006, 20:24

od dzwiekow windowsa masz panel sterowania - ikonka dzwieki i urzadzenia audio

frff

Post autor: frff » niedziela 22 paź 2006, 15:31

...od dzwiekow windowsa masz panel sterowania - ikonka dzwieki i urzadzenia audio...
Tyle to ja też wiem... I gdy próbuje cokolwiek tam zmienić to i tak nic to nie daje, nie wiem może coś się skopało przy zmienie sterownika ? Please help :)

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » niedziela 22 paź 2006, 15:36

Tyle to ja też wiem... I gdy próbuje cokolwiek tam zmienić to i tak nic to nie daje, nie wiem może coś się skopało przy zmienie sterownika ? Please help :)...
Ja przy takich problemach używam Przywracania Systemu. Właśnie ta opcja od tego jest. Pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 22 paź 2006, 15:41

tyle ze nie zawsze zadziala.....ja uzylem kilka razy....pozniej format

sprobuj przeinstalwac sterownik,sprawdz pozniej wszystko w dxdiag(testy dzwieki i muzyka) oraz wybierz w panelu sterowania odpowiednie urzadzenie odtwarzajace

pod dziala na usb?jesli tak to podlacz pod to samo wyjscie bo windows jest pod tym wzgledem totalnie glupi - na macu nie robi to roznicy - usb to usb a na windowsie kazde usb to jakby inny slot pci - instalka od nowa

Awatar użytkownika
PabloQ

Post autor: PabloQ » niedziela 22 paź 2006, 17:03

...tyle ze nie zawsze zadziala.....ja uzylem kilka razy....pozniej format
Tak jest, na przywracaniu to bym nie polegał ale spróbuj;-) Lepszy jest jednak obraz partycji systemowej a w ostateczności możesz spróbować różnych sterów pod różnymi profilami sprzętowymi a jeśli i to nie pomoże - zawsze można zainstalować dwa systemy obok siebie

frff

Post autor: frff » wtorek 24 paź 2006, 16:15

Nie chce zakładać nowego tematu dflatego zapytam tutaj, czy wiecie może co zrobić gdy karta muzyczna w ustawieniach nie chce się zmienić na żadną inną ? Kupiłem dzisiaj tone port'a i chciałem by był kartą muzyczną. Niestety za każdym razem gdy dokonuj zmian, klikam zastosuj to po wyłączeniu okna z ustawieniami audio karta dźwiękowa jest ciągle ta sama co przed "zmianą". Mam w planach format ale być może wiecie co zrobić bym mógł bez problemu zmieniać kartę.
Pozdrawiam
Maciek

ODPOWIEDZ