Witajcie,
czy ktos zna/wie o takiej wtyczce, ktora emuluje w/w urzadzenie ? Nie chodzi mi o emulacje saturacji tasmy magnetofonowej, ale o emulacje przypadlosci starych urzadzen, w szczegolnosci wahania obrotow, dropouty zwiazane np. z uszkodzeniem tasmy itp.
Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
Hubi
Wtyczka - emulator magnetofonu analogowego
Re: Wtyczka - emulator magnetofonu analogowego
Miałem kiedyś kontakt z taką wtyczką free produkcji bodajże polskiej, chyba była na jakiejś płytce EiS. Nazwy niestety nie pamiętam, ale wiem, że wprowadzała straszliwe opóźnienie (około sekundy) więc nie nadawała się do grania bądź nawet odsłuchiwania na żywo. Ale poza tym była dość ciekawa.
www.myspace.com/pchelki
Re: Wtyczka - emulator magnetofonu analogowego
Podane linki dotyczą "klasycznych" w tamtych czasach efektów zrealizowanych z wykorzystaniem technik magnetofonowych.
...Nie chodzi mi o emulacje saturacji tasmy magnetofonowej, ale o emulacje przypadlosci starych urzadzen, w szczegolnosci wahania obrotow, dropouty zwiazane np. z uszkodzeniem tasmy itp...
Hubi, stare magnetofony nie miały aż tyle "przypadłości", no chyba, że jakieś upadłe egzemplarze przed naprawą w serwisie. Naprawdę dawało się na tym słuchać i to nieźle.
Proponuję wykorzystać do takich efektów "hardware". Mam jeszcze taki hardware pt. M2405 (polski magnetofon stereo) i wiele starych taśm. I żadna wtyczka Ci tego nie da. Mnie on już niepotrzebny.
...Nie chodzi mi o emulacje saturacji tasmy magnetofonowej, ale o emulacje przypadlosci starych urzadzen, w szczegolnosci wahania obrotow, dropouty zwiazane np. z uszkodzeniem tasmy itp...
Hubi, stare magnetofony nie miały aż tyle "przypadłości", no chyba, że jakieś upadłe egzemplarze przed naprawą w serwisie. Naprawdę dawało się na tym słuchać i to nieźle.
Proponuję wykorzystać do takich efektów "hardware". Mam jeszcze taki hardware pt. M2405 (polski magnetofon stereo) i wiele starych taśm. I żadna wtyczka Ci tego nie da. Mnie on już niepotrzebny.