Reason 3.0 + Cubase SX3 - problem z ReWire

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
robbed
Reason 3.0 + Cubase SX3 - problem z ReWire

Post autor: robbed » sobota 20 maja 2006, 16:57

Witam ponownie.

Z jednym sie uporalem to pojawil sie nowy problem.

Rytm leci z Redruma w Reasonie, ja gram sobie z VSTi a co jakis czas rytm sie zatrzymuje sam, po chwili znow zaczyna grac..czasem wylacza sie np. tylko snare...Co jakis czas takze pojawiaja sie mocne uderzenia kicka, ktore nadwyrezaja moj odsluch :/

W czym moze byc problem ?

robbed

Re: Reason 3.0 + Cubase SX3 - problem z ReWire

Post autor: robbed » sobota 20 maja 2006, 17:00

...Witam ponownie.

Z jednym sie uporalem to pojawil sie nowy problem.

Rytm leci z Redruma w Reasonie, ja gram sobie z VSTi a co jakis czas rytm sie zatrzymuje sam, po chwili znow zaczyna grac..czasem wylacza sie np. tylko snare...Co jakis czas takze pojawiaja sie mocne uderzenia kicka, ktore nadwyrezaja moj odsluch :/

W czym moze byc problem ?

...

Przepraszam ,ze w zlym dziale...to przez pomylke.

Awatar użytkownika
AdelVent

Post autor: AdelVent » niedziela 21 maja 2006, 10:29

Witam! Przyczyn tego zjawiska może być kilka:

1.Masz za słaby procesor, który nie wytrzymuje obciążenia dwóch takich programów (UWAGA! Nawet szybkie Athlony i Pentiumy maja problemy z obsługą 2 sekwencerów naraz)

2.Jeden z porgramów lub oba są pirackie, a w takim przypadku Producenci stosują różne dziwne zabespieczenia które w wyniku Crackowania mogą blokować program.

3.Spróbuj ustawić niższą latencje!!! Sprawdz też ustawienia ASIO, MIDI, Wszystkie porty...

4.W systemie może być zainstalowane urządzenie które powoduje konflikt sprzętowy, bądź udostępina dostęp tylko dla jednego programu muzycznego (Klawiatura sterująca, interfejs USB/Firewire..)

Moja rada: Lepiej obsługiwać 1 program działający niż 2 niedziałające Moja WWW
\

robbed

Post autor: robbed » niedziela 21 maja 2006, 13:08

...Witam! Przyczyn tego zjawiska może być kilka:

1.Masz za słaby procesor, który nie wytrzymuje obciążenia dwóch takich programów (UWAGA! Nawet szybkie Athlony i Pentiumy maja problemy z obsługą 2 sekwencerów naraz)

2.Jeden z porgramów lub oba są pirackie, a w takim przypadku Producenci stosują różne dziwne zabespieczenia które w wyniku Crackowania mogą blokować program.

3.Spróbuj ustawić niższą latencje!!! Sprawdz też ustawienia ASIO, MIDI, Wszystkie porty...

4.W systemie może być zainstalowane urządzenie które powoduje konflikt sprzętowy, bądź udostępina dostęp tylko dla jednego programu muzycznego (Klawiatura sterująca, interfejs USB/Firewire..)

Moja rada: Lepiej obsługiwać 1 program działający niż 2 niedziałające Moja WWW...

Dziekuje bardzo za odpowiedz i za rade :)

Firma H2O nie postarala sie z tym Cubasem SX3 ;) Zainstalowalem SX2 i jest duzo lepiej choc procesor ma co robic w przypadku polaczenia rewire no i za duzo wtyczek sie podpiac nie da, a z Reasona kozystam od poczatku jego istnienia i nie mam zamiaru z niego rezygnowac bo jest zbyt dobry :)

ODPOWIEDZ