Cubase SX 3 - "quantize"

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
robbed
Cubase SX 3 - "quantize"

Post autor: robbed » piątek 19 maja 2006, 18:41

Witam.

Moj problem polega na tym, ze przy nagrywaniu sciezki midi wszystkie dzwieki nagrywaja sie z opoznieniem i zjezdzaja sie do jednego punktu tak jakby byl ustawiony dziwny quantize. Kiedys mialem ten sam problem z SX2, jakos udalo mi sie to wyeliminowac przez przypadek, ale nie pamietam jak.

Z karta czy sterownikami to raczej to nie ma nic wspolnego bo problem byl jak mialem Audigy i teraz jest to samo jak mam emu1212m.

Pozdrawiam.

Robert

Awatar użytkownika
Sixtus

Re: Cubase SX 3 - "quantize"

Post autor: Sixtus » piątek 19 maja 2006, 21:50

...Witam.

Moj problem polega na tym, ze przy nagrywaniu sciezki midi wszystkie dzwieki nagrywaja sie z opoznieniem i zjezdzaja sie do jednego punktu tak jakby byl ustawiony dziwny quantize. Kiedys mialem ten sam problem z SX2, jakos udalo mi sie to wyeliminowac przez przypadek, ale nie pamietam jak.

Z karta czy sterownikami to raczej to nie ma nic wspolnego bo problem byl jak mialem Audigy i teraz jest to samo jak mam emu1212m.

Pozdrawiam.

Robert

...

Sterowniki karty mozesz miec poprawnie zainstalowane, ale i tak trzeba je aktywowac w Cubase.

Wybierasz z menu :

Devices - Device Setup i tam, w zakladce "VST Audiobay", w miejsce standardowego sterownika ASIO, musisz wybrac ten, ktory jest przeznaczony dla Twojej karty dzwiekowej.

pozdrawiam

Sixtus

robbed

Post autor: robbed » sobota 20 maja 2006, 06:37

......Witam.

Pozdrawiam.

Robert

...

Sterowniki karty mozesz miec poprawnie zainstalowane, ale i tak trzeba je aktywowac w Cubase.

Wybierasz z menu :

Devices - Device Setup i tam, w zakladce "VST Audiobay", w miejsce standardowego sterownika ASIO, musisz wybrac ten, ktory jest przeznaczony dla Twojej karty dzwiekowej.

pozdrawiam

Sixtus

...

Sterownik w Cubase mam ustawiony poprawnie..

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » sobota 20 maja 2006, 10:45

Automatic Midi record quantize?

robbed

Post autor: robbed » sobota 20 maja 2006, 12:52

...Automatic Midi record quantize?...

Tez nie to :/ Dodam jeszcze, ze nagrywam na klawiaturze sterujacej..

Podczas nagrywania jak wciskam klawisz raz, na sekwencerze pojawiaja sie dwa dzwieki zamiast jednego i pojawia sie on z opoznieniem..

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 20 maja 2006, 13:29

A może to?

W folderze Cubase'a masz folder o nazwie MIDI Port Enabler; w srodku siedzi plik ignoreportfilter - o zerowej dlugosci. Przenies go do glownego foldera Cubase'a, uruchom program, wejdz do VSt Devices - do urzadzen, porty MIDI. Wylacz te Emulowane, pozostaw tylko rzeczywiste.

robbed

Post autor: robbed » sobota 20 maja 2006, 13:30

Zainstalowalem nowsze sterowniki do klawiatury sterujacej...i dziala juz ok :)

ODPOWIEDZ