Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Lucas9600
Sonar - dwa problemy techniczne
autor: Lucas9600 » niedziela 30 kwie 2006, 20:39
Mam dwa pytania odnośnie SONARA 4, po pierwsze, czy istnieje możliwość wyzwalania komunikatow midi (do wirtualnego samplera) przez nagraną ścieżkę audio. Chodzi mi o np: podmienienie stopy lub werbla nagranego na żywo przez stopę lub werbel syntetyczny. O ile dobrze wiem, taka możliwość jest w NUENDO
Po drugie, czy ktoś wie, dlaczego FX pluginy VST zainstalowane VST Adapteremnie działają i zawieszają program, natomiast plugin'y VSTi działają bez zarzutu. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu, może trzeba gdzieś zdobyć nowszą wersję VST Adaptera?
Pozdrawiam
[addsig]
Zajmuje sie muzyka od szóstej klasy szkoły podstawowej. Szkończyłem duletnie studium realizacji dźwięku, gram na pianinie, gitarze, flecie, bębnach, i wszystkim, co mi popadnie w ręke
-
bruce_lee
-
Kontakt:
autor: bruce_lee » niedziela 30 kwie 2006, 20:57
...Mam dwa pytania odnośnie SONARA 4, po pierwsze, czy istnieje możliwość wyzwalania komunikatow midi (do wirtualnego samplera) przez nagraną ścieżkę audio. Chodzi mi o np: podmienienie stopy lub werbla nagranego na żywo przez stopę lub werbel syntetyczny. O ile dobrze wiem, taka możliwość jest w NUENDO
Po drugie, czy ktoś wie, dlaczego FX pluginy VST zainstalowane VST Adapteremnie działają i zawieszają program, natomiast plugin'y VSTi działają bez zarzutu. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu, może trzeba gdzieś zdobyć nowszą wersję VST Adaptera?
Pozdrawiam
...
ad1 tak, było już o tym 48 razy -
KT DrumTrigger
Drumagog
[addsig]
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
-
Dobmatt
autor: Dobmatt » niedziela 30 kwie 2006, 22:11
Nigdy nie miałem problemów z wtyczkami VST lub VSTi w Sonarze. Sprobuj zainstalować najnowszą wersje adaptera albo kup sobie upgrade do Sonara 5, który robi to juz automatycznie.
MD
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
-
ZomZom
autor: ZomZom » niedziela 30 kwie 2006, 23:00
Ja miałem problemy z niektórymi wtyczkami pod VST Adapterem z Sonarem 3. Zamiennie możesz wypróbować Directixera - z jego pomocą udało mi się uruchomić niektóre wtyczki, które zawieszały sie pod VST Adapterem.
zob.:
http://www.tonewise.com/Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
-
Lucas9600
autor: Lucas9600 » niedziela 30 kwie 2006, 23:24
...Ja miałem problemy z niektórymi wtyczkami pod VST Adapterem z Sonarem 3. Zamiennie możesz wypróbować Directixera - z jego pomocą udało mi się uruchomić niektóre wtyczki, które zawieszały sie pod VST Adapterem.
zob.:
http://www.tonewise.com/...
Dzieki, skorzystam z tego linku
Zajmuje sie muzyka od szóstej klasy szkoły podstawowej. Szkończyłem duletnie studium realizacji dźwięku, gram na pianinie, gitarze, flecie, bębnach, i wszystkim, co mi popadnie w ręke
-
3h - Posty:143
autor: 3h » poniedziałek 01 maja 2006, 14:17
Od trójki (nie wiem jak wcześniej) jest w Sonarze coś takiego jak Extract Timing. Ze ścieżki audio (typu stopa, werbel) generuje ścieżkę midi, którą później możesz przypisać do dowolnego instrumentu.
-
przemal
autor: przemal » poniedziałek 01 maja 2006, 20:28
Swoją drogą, dziwi mnie jedna rzecz, skoro w Sonarze od wersji 1.0 jest moduł loop construction służący do plasterkowania podobnie jak w Recycle, to powinien być wyposażony w funkcję export to midi wtedy problem byłby z głowy, dziwne że tego ciągle nie ma.
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
-
Soundchaser - Posty:91
autor: Soundchaser » poniedziałek 01 maja 2006, 22:59
...Swoją drogą, dziwi mnie jedna rzecz, skoro w Sonarze od wersji 1.0 jest moduł loop construction służący do plasterkowania podobnie jak w Recycle, to powinien być wyposażony w funkcję export to midi wtedy problem byłby z głowy, dziwne że tego ciągle nie ma....
Moze warto zajrzec do instrukcji?
Midi groove clip mozesz eksportowac i zapisywac jako midi file,od zawsze.
-
przemal
autor: przemal » wtorek 02 maja 2006, 15:46
Moze warto zajrzec do instrukcji?
Midi groove clip mozesz eksportowac i zapisywac jako midi file,od zawsze....
Nie używam Sonara, nie stać mnie na niego, kiedyś używalem CPA i dlatego trochę przez sentyment i z czystej ciekawości śledzę dalszy rozwój i kolejne wcielenia tego programu, ale dzięki za tę informację
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).